Δ. Τσικρικάς, Έναρξη προθεσμίας προς άσκηση εφέσεως με την επίδοση της οριστικής αποφάσεως σε αντίκλητο διαδίκου με έδρα στο εξωτερικό.Εύρος της ρήτρας περί διορισμού αντικλήτου (γνωμ.)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 1/2019, Ιανουάριος 2019

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δημήτριος Α. Τσικρικάς,   Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Περίληψη: Διορισμός αντικλήτου με ρήτρα σε σύμβαση από νομικό πρόσωπο, που εδρεύει στο εξωτερικό. Επίδοση της οριστικής αποφάσεως, η οποία κρίνει διαφορές απορρέουσες από τη σύμβαση ή σχετικές με αυτή είτε στον συμβατικώς διορισθέντα αντίκλητο είτε στον πληρεξούσιο δικηγόρο. Η επίδοση της αποφάσεως στον συμβατικώς ορισθέντα αντίκλητο θέτει σε κίνηση την προθεσμία προς άσκηση εφέσεως. Ι. Ετέθησαν υπόψη μου τα κατωτέρω έγγραφα: 1. Η από 20.07.2010 χρηματοπιστωτική συμφωνία (Financial Agreement), η οποία καταρτίσθηκε μεταξύ αφενός της εταιρείας με την επωνυμία «... LTD», η οποία έχει συσταθεί κατά το δίκαιο των ... και εδρεύει σε αυτές, ως πιστολήπτριας, και αφετέρου της τράπεζας με την επωνυμία «M. Α.Ε.», καθώς και της τράπεζας με την επωνυμία «Ε Α.Ε.». Με την εν λόγω συμφωνία κάθε μία από τις τράπεζες ανέλαβε την υποχρέωση να χορηγήσει στην πιστολήπτρια εταιρεία πίστωση μέχρι του ποσού των ευρώ 200.000.000, το οποίο προβλεπόταν να καλυφθεί με περισσότερες εκταμιεύσεις και επρόκειτο να διατεθεί από την πιστολήπτρια εταιρεία για τους στη συμφωνία αναφερόμενους σκοπούς. Κατά το άρθρο 33 της συμφωνίας, επ’ αυτής, καθώς και επί των μη συμβατικών υποχρεώσεων, που, ωστόσο, είναι συναφείς προς αυτή, εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο (33.1), ταυτόχρονα δε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.