ΕιρΣιντικής 204/2019 [Μεταρρύθμιση απόφασης λόγω μεταβολής εισοδημάτων του οφειλέτη ή επέλευσης κρίσιμων γεγονότων], (παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2019, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2019

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Δ. Δημητριάδης, Ειρηνοδίκης Δικηγόρος: Γ. Ταντανόζης Δυνατότητα τροποποίησης της γενόμενης ρύθμισης οφειλών λόγω μεταβολής των εισοδημάτων ή των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή λόγω επέλευσης κρίσιμων γεγονότων. Η δυνατότητα αυτή στηρίζεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 8 του Ν 3869/2010. Επιτρέπεται στο δικαστήριο να ορίσει, εφόσον υποβάλλεται σχετικό αίτημα από τον οφειλέτη, ότι η τροποποίηση της ρύθμισης των χρεών θα ισχύσει από προγενέστερο χρονικό σημείο και συγκεκριμένα από την κατάθεση της αίτησης μεταρρύθμισης. Είναι επιτρεπτή η αίτηση μεταρρύθμισης με επίκληση της αλλαγής του νομοθετικού καθεστώτος και του δικαιώματος πλέον να εντάσσονται στη ρύθμιση του Ν 3869/2010 και χρέη που προηγουμένως εξαιρούνταν, όπως οι οφειλές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Δυνατότητα μεταρρύθμισης απόφασης και για την ένταξη απαίτησης πιστωτή – διαδίκου, η οποία παραλείφθηκε εκ παραδρομής από τον οφειλέτη. Η περιουσία που αποκτάται από τον αιτούντα οφειλέτη μετά τη συζήτηση της αίτησής του και ιδιαίτερα, μετά την έκδοση της απόφασης περί των μηνιαίων καταβολών δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και ρευστοποίησης, καθώς πρόκειται για είδος «μεταπτωχευτικής» περιουσίας υπό το πρίσμα του άρθρου 15 Ν 3869/2010 και σε απόκλιση με το άρθρο 8 παρ. 2 του ίδιου νόμου. Διατάξεις: άρθρα 1 [παρ. 1], 8 [παρ. 2, 4], 12 [παρ. 3], 15 Ν 3869/2010, 758...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.