Δ. Τσικρικάς, Διεθνής δικαιοδοσία των ημεδαπών δικαστηρίων για την εκδίκαση αξιώσεων καταβολής εύλογης χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης καθώς και αξιώσεων καταβολής αποζημιώσεως λόγω στερήσεως διατροφής κατά τον ΚΠολΔ και τη Σύμβαση του Λουγκάνο/2007 (γνωμ.)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 1/2020, Ιανουάριος 2020

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δημήτριος Α. Τσικρικάς ,  Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Περίληψη: Η θεμελίωση της διεθνούς δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων για την εκδίκαση αξιώσεων καταβολής χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης επί των άρθρων 35 ΚΠολΔ και 5 αριθ. 3 της Διεθνούς Συμβάσεως του Λουγκάνο/2007, καθώς και της διεθνούς δικαιοδοσίας τους για την εκδίκαση αξιώσεων καταβολής αποζημιώσεως λόγω στερήσεως διατροφής επί των άρθρων 39Α ΚΠολΔ και 5 αριθ. 2 της Συμβάσεως του Λουγκάνο. I. Ετέθησαν υπόψη μου τα κατωτέρω διαδικαστικά έγγραφα: 1. Η από .....1. 2017 και με αριθ. εκθ. καταθ. ........ αγωγή των: Θ. Δ., χήρας Π. Λ., η οποία ενεργεί αφενός ατομικά και αφετέρου ως ασκούσα τη γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου της Π. Ι. Λ., 2) Μ. Λ., 3) Ν. Λ. και 4) Α. Μ, κατά: 1) της εταιρίας με την επωνυμία «L M A C», που εδρεύει στην πόλη ........ της Πολιτείας ........ των Η.Π.Α., και 2) της εταιρίας με την επωνυμία «L M I S.A.», θυγατρικής της πρώτης εναγομένης, η οποία διατηρεί ειδική εμπορική έδρα στην Αθήνα. Η εν λόγω αγωγή έχει ασκηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. 2. Η από .....1. 2017 και με αριθ. εκθ. καταθ. ........ αγωγή των: 1) Σ. Μ., χήρας Α....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.