ΜΕφΠατρ 32/2020 [Μη καταβολή τιμήματος σε διαδοχικές συμβάσεις πώλησης – Ένσταση εξόφλησης – Προβολή αντένστασης], (παρατ. Αθ. Σκόντζος)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 7/2020, Ιούλιος 2020

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Κ. Παπαντωνίου, Εφέτης Δικηγόροι: Β. Ντζελβέ, Χ. Μυλωνάς Ο οφειλέτης χρηματικής απαίτησης εναγόμενος, αν ισχυρισθεί απόσβεση με καταβολή του χρέους του, αρκεί να επικαλεσθεί και σε περίπτωση αμφισβήτησης να αποδείξει την γενόμενη καταβολή χωρίς να είναι ανάγκη να επικαλεσθεί και αποδείξει και ότι αυτή αφορά το επίδικο χρέος, γιατί αυτό εξυπακούεται, αφού σ’ αυτό αναφέρεται η δίκη. Ο δε δανειστής, αμυνόμενος, δικαιούται κατ’ αντένσταση, να ισχυριστεί ότι η προβαλλόμενη από τον οφειλέτη καταβολή δεν αφορά στο επίδικο, αλλά σε άλλο χρέος του προς αυτόν. Διαδοχικές συμβάσεις πώλησης. Όρος στα εκδοθέντα τιμολόγια περί εξόφλησης τιμήματος εντός 90 ημερών από την έκδοση εκάστου τιμολογίου. Μη καταβολή τιμήματος. Ένσταση εξόφλησης από την εναγομένη. Απόρριψη αυτής ως ουσιαστικά αβάσιμης. Αντένσταση ενάγουσας σύμφωνα με την οποία η επιταγή έκδοσης της εναγομένης που εισπράχθηκε από αυτήν αφορούσε διαφορετικές συμβάσεις πώλησης. Παραδεκτή η προβολή αντένστασης με την προσθήκη προτάσεων και δήλωση στο ακροατήριο. Ξενόγλωσσα έγγραφα – τιμολόγια, τα οποία δεν έχουν μεταφραστεί. Λαμβάνονται υπόψη ως μη πληρούντα τους όρους του νόμου αποδεικτικά μέσα, τα οποία, αφού στην προκειμένη περίπτωση είναι επιτρεπτή η εμμάρτυρη απόδειξη, εκτιμώνται και αξιολογούνται ελεύθερα και παράλληλα με τα πληρούντα τους όρους του νόμου αποδεικτικά μέσα. Διατάξεις: άρθρα 237, 262 [παρ. 1], 270, 495, 511, 513, 514,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.