Γ. Διαμαντόπουλος, “Εξώδικες” ένορκες βεβαιώσεις. Ερμηνεία συμβάσεων αλληλόχρεου λογαριασμού κατ’ άρθρα 173 και 200 ΑΚ (γνωμ.)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 5/2008, Μάιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γεωργίου Ν. Διαμαντόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας ΑΠΘ Περίληψη: Προϋποθέσεις παραδεκτού “εξώδικων” ένορκων βεβαιώ-σεων. Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής λόγω έλλειψης ευθύνης κα-θολικού διαδόχου του εγγυητή. Τροποποίηση της αρχικής σύμβασης αλληλόχρεου λογαριασμού και υπεισέλευση στην εγγυητική ευθύνη του αποβιώσταντος ενός από τους εκ διαθήκης κληρονόμους του. Ερμηνεία συμβάσεων κατ’ άρθρα 173 και 200 ΑΚ. Α. Ιστορικό Τέθηκαν υπόψη μου τα παρακάτω διαδικαστικά έγγραφα: 1. Η υπ’ αριθμ. 17229/17.5.2006 διαταγή πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης -σε συνέχεια της από 3.5.2006 αίτησης της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «Ε. Α.Ε.»- δυνάμει της οποίας επιτάσσεται η Φ.-Μ. χήρα Δ.Τ., το γένος Κ. και Ε.Φ., να καταβάλλει υπό την ιδιότητα της κληρονόμου του Δ.Τ. το ποσό του 1.386.113,09 ευρώ για επιδικασθέν κεφάλαιο, αφορών απαιτήσεις από τις τραπεζικές συμβάσεις που μνημονεύονται στην ως άνω διαταγή πληρωμής και στις οποίες συμβαλλόμενοι ήταν αφενός η καθ’ ής η ανακοπή τράπεζα και αφετέρου η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Θ. Α.Ε.» υπέρ της οποίας είχε εγγυηθεί αρχικά ο σύζυγος της ανακόπτουσας και μετά το θάνατό του (στις 24.4.1997) η θυγατέρα τους Θ.Τ., η οποία και υπεισήλθε στην εγγυητική του ευθύνη, μετά από συμφωνία με την αντίδικο τράπεζα. 2. Η υπ’ αριθμ. καταθ. 26969/13.6.2006 και απευθυνόμενη ενώπιον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.