ΔΕΚ υποθ. C-14/2007, αποφ. της 8.5.2008 [ Άρνηση παραλαβής της επιδιδόμενης κατά τον ΕΚ 1348/2000 πράξης, ελλείψει μεταφράσεως των συνημμένων εγγράφων] (παρατ. Χ. Μιχαηλίδου)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 6/2008, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ingenieurburo Michael Weiss und Partner GbR κατά Industrie - und Handelskammer Berlin, παρισταμένου του Nicholas Grimshaw & Partners Ltd Το άρθρο 8 παρ. 1 ΕΚ 1348/2000 διαλαμβάνει την έννοια ότι ο παραλήπτης επιδοτέου ή κοινοποιητέου εισαγωγικού της δίκης εγγράφου δεν μπορεί να αρνηθεί την παραλαβή του, σε περίπτωση που τα συνημμένα αυτού έγγραφα δεν έχουν συνταχθεί στη γλώσσα του κράτους μέλους παραλαβής ή στη γλώσσα του κράτους μέλους προελεύσεως, την οποία ο παραλήπτης κατανοεί και τα οποία (έγγραφα) επιτελούν αποκλειστικώς αποδεικτική λειτουργία, όπως συμβαίνει όταν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς του, συνήψε σύμβαση, με την οποία συμφώνησε ότι η αλληλογραφία θα συντάσσεται στη γλώσσα του κράτους μέλους προελεύσεως, τα δε συνημμένα αφενός αφορούν την εν λόγω αλληλογραφία, αφετέρου έχουν συνταχθεί στη γλώσσα που συμφωνήθηκε. Η συμφωνία ότι η αλληλογραφία θα συντάσσεται στη γλώσσα του κράτους μέλους προελεύσεως δεν αποτελεί τεκμήριο γνώσεως της γλώσσας, αλλά ένδειξη την οποία ο δικαστής οφείλει να λαμβάνει υπόψη του, όταν εξετάζει αν ο παραλήπτης κατανοεί τη γλώσσα του κράτους μέλους προελεύσεως. Διατάξεις: άρθρα 5, 8 [παρ. 1] ΕΚ 1348/2000 [...] Η διαφορά της κύριας δίκης και τα προδικαστικά ερωτήματα Δυνάμει συμβάσεως παροχής αρχιτεκτονικών υπηρεσιών, το IHK Berlin ζητεί από το γραφείο Grimshaw αποζημίωση λόγω εσφαλμένου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.