ΑΠ 1198/2008 [Ακυρότητα μεταβίβασης λόγω απαγόρευσης με προσωρινή διαταγή της νομικής μεταβολής πράγματος](παρατ. Ε. Πούλου)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 10-11/2008, Οκτώβριος-Νοέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Μουγάκου-Μπρίλλη, Προεδρεύουσα Αεροπαγίτης Εισηγητής: Μ. Γραμματικούδης Δικηγόρος: Ι. Μιχαηλίδης Ασφαλιστικά μέτρα. Προσωρινή διαταγή. Δεσμευτικό-τητα αυτής. Αν το μέτρο που ορίστηκε με την προσωρινή διαταγή και παραβιάστηκε, συνίσταται στην απαγόρευση διάθεσης του πράγματος, η μεταγενέστερη της προσωρινής διαταγής διάθεση, πλήττεται με ακυρότητα. Θέση πράγματος υπό δικαστική μεσεγγύηση. Η απαγόρευση με προσωρινή διαταγή της νομικής μεταβολής ακινήτου ή εμπραγμάτου δικαιώματος σ’ αυτό, ισχύει έναντι των τρίτων, με την προϋπόθεση ότι σημειώθηκε προηγουμένως η προσωρινή διαταγή στα αντίστοιχα δημόσια βιβλία κατασχέσεων. Διατάξεις: άρθρα 175, 176 ΑΚ, 691, 715, 727 ΚΠολΔ [...] Επειδή, από τις με επίκληση νομίμως προσκομιζόμενες εκθέσεις επίδοσης, ....., ....., ....., ....., ..... του δικαστικού επιμελητή στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ...., αποδεικνύεται ότι ακριβές αντίγραφο της αίτησης αναίρεσης με τις πράξεις κατάθεσης και ορισμού δικασίμου και με κλήση προς συζήτηση κατ’ αυτήν, που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας απόφασης, επιδόθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα, με επιμέλεια του αναιρεσείοντος, στους αναιρεσιβλήτους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν κατά την εκφώνηση της υπόθεσης και κατά την επακολουθήσασα συζήτηση ούτε προέβησαν στην κατά τα άρθρα 573 παρ. 1 και 242 παρ. 2 ΚΠολΔ δήλωση. Επομένως, πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση σαν να ήταν οι διάδικοι αυτοί παρόντες (άρθρο 576 παρ. 2 ΚΠολΔ). Επειδή, κατά το μέρος...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.