ΔΕΚ υπόθ. C-265/2006, απόφ. της 11.09.2008 [Συμβατότητα εθνικής ρύθμισης με το άρθρο 5 της Οδηγίας 2000/35/ΕΚ για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών](παρατ. Χ. Μιχαηλίδου)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 10-11/2008, Οκτώβριος-Νοέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Οδηγία 2000/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές. Το άρθρο 5 της Οδηγίας 2000/35/ΕΚ δεν απαγορεύει εθνική διάταξη, δυνάμει της οποίας, ο δανειστής που διαθέτει εκτελεστό τίτλο σχετικό με μη αμφισβητούμενη απαίτηση κατά διοικητικής αρχής, αφορώσα αμοιβή για εμπορική συναλλαγή, δεν μπορεί να προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση κατά της αρχής αυτής, πριν την πάροδο προθεσμίας 120 ημερών από την επίδοση του εκτελεστού τίτλου στην εν λόγω αρχή. Διατάξεις: άρθρο 5 παρ. 1 της Οδηγίας 2000/35/ΕΚ [...] Η διαφορά της κύριας δίκης και τα προδικαστικά ερωτήματα. Η Caffaro, διαθέτοντας εκτελεστό τίτλο εκδοθέντα σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία που μεταφέρει την Οδηγία 2000/35 στο εθνικό δίκαιο, κίνησε διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως κατά της Azienda. Η αναγκαστική εκτέλεση έλαβε τη μορφή κατασχέσεως των απαιτήσεων που είχε η Azienda κατά της Banca di Roma, βάσει κλήσεως προς εμφάνιση ενώπιον του αιτούντος δικαστηρίου που επιδόθηκε στην Azienda και στην Banca di Roma. Κατά τη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου 2006, η Banca di Roma εμφανίστηκε ενώπιον του αιτούντος δικαστηρίου, στο οποίο προσκόμισε καταφατική δήλωση περί υπάρξεως στους λογαριασμούς της χρηματικών ποσών τα οποία ανήκαν στην Azienda και δήλωσε ότι είχε εκτελέσει το μέτρο κατασχέσεως. Κατά την ίδια αυτή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.