ΠΕΚ υπόθ. Τ- 448/2004, διάταξη της 17.02.2006 [Απαράδεκτο αγωγής κατά εταίρων εταιρίας, οι οποίοι δεν δεσμεύονται από συμβατική ρήτρα διαιτησίας](παρατ. Χ. Μιχαηλίδου)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 10-11/2008, Οκτώβριος-Νοέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αγωγή στρεφόμενη κατά εταίρων εταιρίας, οι οποίοι ως εκπρόσωποί της έχουν υπογράψει συμβάσεις περιέχουσες ρήτρα διαιτησίας με την Κοινότητα εκπροσωπούμενη από την Επιτροπή, είναι απαράδεκτη ως παθητικά ανομιμοποίητη στο μέτρο που στρέφεται κατά των εταίρων ως μη συμβαλλομένων. Διατάξεις: άρθρο 238 ΕΚ [...] Ιστορικό της διαφοράς Η εναγόμενη εταιρία είναι ελληνική αστική εταιρία, συσταθείσα σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, με την από 5 Σεπτεμβρίου 1991 σύμβαση που συνήφθη από τους Α.Τ., Μ.Κ., Γ.Α., Κ.Π., Ρ. και Φ.Κ., υπό την επωνυμία «Τ.» και στην αγγλική γλώσσα «T. - Transport Environment Development Systems» (στο εξής: T.), με έδρα στην Ελλάδα. Στις 22 Δεκεμβρίου 1995 και στις 13 Μαρτίου 1996, η Trends και άλλοι συμβαλλόμενοι συνήψαν με την Κοινότητα, εκπροσωπούμενη από την Επιτροπή, δύο συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο. Οι εν λόγω συμβάσεις, οι οποίες καλούνταν, αντιστοίχως, «Artemis» (σύμβαση υπ’ αριθ. EN 1001, στο εξής: σύμβαση Artemis) και «Tilematt» (σύμβαση υπ’ αριθ. TR 1057, στο εξής: σύμβαση Tilematt), εντάσσονται στο πλαίσιο της αποφάσεως 94/801/ΕΚ του Συμβουλίου, της 23ης Νοεμβρίου 1994, για τη θέσπιση ειδικού προγράμματος έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης, στον τομέα των τηλεματικών εφαρμογών κοινού ενδιαφέροντος (1994-1998) (ΕΕ L 334, σ. 1). Το άρθρο 7 του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.