ΜΠρΑθ 7924/2009 [Προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα κατά το άρθρο 47 παρ. 1 ΕΚ 44/2001 - Συντηρητική κατάσχεση](παρατ. Ά. Γκόβα)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 5/2010, Μάιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ο αιτών, υπό την επίκληση επείγουσας περιπτώσεως και επικειμένου κινδύνου, ισχυριζόμενος ότι δυνάμει τελεσιδίκων και εκτελεστών κατά το αγγλικό δίκαιο διαταγών επιδικάσθηκε απαίτησή του κατά των καθ’ ων και ότι έχει ήδη ασκήσει αίτηση περί κηρύξεώς τους εκτελεστών και στην Ελλάδα, η οποία είναι εκκρεμής, ζήτησε, βάσει των άρθρων 47 παρ. 1 ΕΚ 44/2001 και 707 επ. ΚΠολΔ, να διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο η συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των καθ’ ων. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των καθ’ ων στην Ελλάδα, πιθανολογώντας ότι η περιουσιακή τους κατάσταση είναι επισφαλής, γεγονός το οποίο δημιουργεί κίνδυνο για την ικανοποίηση της απαιτήσεως του αιτούντος.Πρόεδρος: Α. Χρυσικοπούλου Δικηγόροι: Π. Τζιούμας, Χ. Παμπούκης, Α. Στρίμπερης, Λ. Καραβέλης Διατάξεις: άρθρα 707 επ. ΚΠολΔ, 47 [παρ. 1] ΕΚ 44/2001 [...] Επειδή, ο αιτών με την κρινομένη αίτηση, -ισχυριζόμενος ότι δυνάμει των αναφερομένων σ’ αυτήν, τελεσιδίκων και εκτελεστών κατά το αγγλικό δίκαιο, διαταγών επιδικάσθηκε απαίτησή του κατά των καθ’ ων καθώς και ότι της περί κηρύξεώς τους εκτελεστών και στην Ελλάδα έχει ήδη ασκήσει την από 4.11.2008 αίτησή του η οποία είναι εισέτι εκκρεμής, διώκει, υπό την επίκληση επείγουσας περιπτώσεως και επικειμένου κινδύνου, να διαταχθεί,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.