ΠΠρΑθ 1227/2009 [Αστική ευθύνη κατ’ άρθρο 914 ΑΚ σε περίπτωση ζημιών από σεισμό](Βλ. σχετική μελέτη Κλ. Ρούσσου, σελ. 747)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 7/2010, Ιούλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κατά το σεισμό της Πάρνηθας του 1999 κατέρρευσε οικοδομή σε περιοχή της Αττικής. Η κατάρρευση αποδόθηκε σε κατασκευαστικά σφάλματα που είχαν γίνει κατά την ανέγερση της οικοδομής, καθώς και σε μεταγενέστερες παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου που έγιναν από επιχείρηση που είχε μισθώσει ισόγειο κατάστημα της οικοδομής για να το διαμορφώσει σύμφωνα με τις ανάγκες της. Δεκτή εν μέρει η αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία. Δεν αποδείχθηκε ότι οι ενάγοντες, ως ιδιοκτήτες οριζόντιας ιδιοκτησίας και συγκύριοι των κοινοχρήστων και κοινοκτήτων μερών αυτής, υπέχουν οποιοδήποτε ποσοστό συνυπαιτιότητας στην κατάρρευση της πολυκατοικίας, καθόσον αποδείχθηκε ότι αγνοούσαν τις εν γένει κατασκευαστικές αδυναμίες της πολυκατοικίας.Πρόεδρος: Σ. Μοσχονά Εισηγήτρια: Γ. Παπαγιαννοπούλου Δικηγόροι: Α. Αναγνωστάκης, Ν. Παπαχρονόπουλος Διατάξεις: άρθρα 300, 914, 925 ΑΚ [...] Αποδείχθηκαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: Κατά το σεισμό της 7.9.1999, που σημειώθηκε στην περιοχή της Αττικής, με επίκεντρο την Πάρνηθα, κατέρρευσε σημαντικό τμήμα, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ήμισυ της κάτοψης, πολυώροφης οικοδομής, κείμενης στη συμβολή των οδών ... αρ. ... και ... αρ. ..., στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. «Συγκεκριμένα, κατέρρευσε το ένα από τα δύο σκέλη της παραπάνω οικοδομής, το ευρισκόμενο παράλληλα με την οδό ... Το τμήμα αυτό αποτιμήθηκε από την υπόλοιπη κατασκευή στην περιοχή εισέχουσας γωνίας του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.