ΜΠρΖακυνθ 26/2010 [Αγωγή μισθωτική - Ενεργητική νομιμοποίηση και εκπροσώπηση της υπό εκκαθάριση εταιρίας](παρατ. Δ. Ποταμίτης)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 7/2010, Ιούλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ειδική διαδικασία μισθωτικών διαφορών. Η υπό εκκαθάριση τελούσα εταιρεία παραμένει υποκείμενο των σχετικών με την εταιρική περιουσία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων με αποτέλεσμα, μόνη αυτή, να νομιμοποιείται, ενεργητικά και παθητικά, να μετέχει στις σχετικές δίκες, εκπροσωπούμενη από τον εκκαθαριστή της. Η αγωγή που ασκείται από ομόρρυθμο εταίρο επ’ ονόματι και για λογαριασμό ομόρρυθμης εταιρείας τελούσας υπό εκκαθάριση απορρίπτεται ελλείψει ενεργητικής νομιμοποίησης. Ανακοίνωση δίκης στην οποία σωρεύονται προσεπίκληση σε πρόσθετη παρέμβαση και παρεμπίπτουσα αγωγή αποζημίωσης. Πρόσθετη παρέμβαση δια των κατατεθειμένων επί της έδρας προτάσεων. Απόρριψη αυτής ως απαράδεκτης, λόγω μη τήρησης της απαιτούμενης προδικασίας. Απόρριψη και της προσεπίκλησης εξαιτίας της απόρριψης της κύριας αγωγής. Κυρία παρέμβαση. Διάκρισή της από την πρόσθετη. Αυτοτελής εκδίκασή της σε περίπτωση απόρριψης της κύριας αγωγής. Εκμίσθωση από περισσότερους συνδικαιούχους (συνεκμισθωτές). Η ενοχή που απορρέει από τη σύμβαση μίσθωσης και έχει ως περιεχόμενο την παραχώρηση της χρήσης του μισθίου είναι αδιαίρετη. Στις μεταξύ των συνεκμισθωτών σχέσεις εφαρμόζονται οι διατάξεις περί κοινωνίας. Δικαιώματα πλειοψηφίας κοινωνών. Η απόσβεση της ενοχής με δημόσια κατάθεση επέρχεται ανεξάρτητα από τη γνωστοποίηση ή μη της δημόσιας κατάθεσης προς αυτόν υπέρ του οποίου έγινε.Πρόεδρος: Ν. Τριανταφύλλου, Πρωτοδίκης Δικηγόροι: Π. Κεφαλληνός, Στ. Παπαδάτος, Δ. Μάργαρης, Μ. Καμπίτση Διατάξεις: άρθρα 62, 80, 81, 215, 647 επ. ΚΠολΔ...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.