ΠΠρΗλείας 131/2009 [Παραπομπή στην αρμόζουσα διαδικασία - Ανάκληση εν μέρει μη οριστικής απόφασης](παρατ. Η. Ηλιακόπουλος)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 12/2010, Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αν υπόθεση δεν υπάγεται στη διαδικασία κατά την οποία έχει εισαχθεί, το δικαστήριο αποφαίνεται γι’ αυτό αυτεπαγγέλτως και διατάζει την εκδίκαση της υπόθεσης κατά τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία δικάζεται. Αν είναι καθ’ ύλη αναρμόδιο, παραπέμπει υποχρεωτικώς στο αρμόδιο καθ’ ύλη δικαστήριο, το οποίο θα εφαρμόσει και την προσήκουσα δικαιοδοσία. Αν είναι καθ’ ύλη αρμόδιο έχει τη διακριτική ευχέρεια είτε να διατάξει την εκδίκαση της διαφοράς κατά την αρμόζουσα διαδικασία ή να εφαρμόσει αμέσως τις διατάξεις της προσήκουσας διαδικασίας, χάριν της οικονομίας της δίκης, εκδίδοντας μια ενιαία απόφαση που θα περιλαμβάνει και την επί της ουσίας κρίση, εφόσον όμως, η άμεση εφαρμογή της προσήκουσας διαδικασίας δεν θίγει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα των διαδίκων. Αρμοδιότητα Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την αναγνώριση ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει υιοθεσία, καθώς και για τη λύση της. Μη παραγωγή δεδικασμένου για την πολιτική δίκη από αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ποινικές αποφάσεις παράγουν αντανακλαστικές συνέπειες στο πεδίο του ιδιωτικού δικαίου, όταν η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου αποτελεί προϋπόθεση για να επέλθει η έννομη συνέπεια του ιδιωτικού δικαίου. Δυνατότητα ανάκλησης μη οριστικών αποφάσεων. Έννοια οριστικής απόφασης, της οποίας η ανάκληση είναι ανεπίτρεπτη.Πρόεδρος: Γ. Γεωργούλια Εισηγητής: Α. Πανταζόπουλος Δικηγόροι: Δ. Γκουβίτσας, Μ. Αλεξοπούλου, Ν. Παναγόπουλος Διατάξεις:...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.