ΠΠρΖακυνθ 75/2009 [Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής - Ανεπίτρεπτο διαφορετικής νομικής θεμελίωσης](παρατ. Η. Ηλιακόπουλος)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 2/2011, Φεβρουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περιεχόμενο δικογράφου αίτησης διαταγής πληρωμής. Πότε η εκδιδόμενη διαταγή περιέχει το κατά το άρθρο 630 περ. γ’ ΚΠολΔ απαιτούμενο στοιχείο της αιτίας της πληρωμής. Αν η απαίτηση για την οποία εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής έχει και άλλη νομική θεμελίωση, πέραν εκείνης που υποβλήθηκε με τη σχετική αίτηση, η απόδειξη της διαφορετικής νομικής θεμελίωσης δεν μπορεί να θεμελιώσει ισχυρισμό του καθ’ ου η ανακοπή προς απόρριψή της, εφόσον για την έκδοση της διαταγής πληρωμής δεν είχε γίνει επίκληση της έννομης σχέσης με τη διαφορετική αυτή νομική θεμελίωση. Ούτε και το δικαστήριο της ανακοπής μπορεί αυτεπαγγέλτως να λάβει υπ’ όψη και να εξετάσει την ύπαρξη και την απόδειξη της απαίτησης με βάση τη διαφορετική αυτή νομική θεμελίωση και να προβεί σε απόρριψη της ανακοπής διότι η αλλαγή, κατά τη δίκη της ανακοπής, της νομικής θεμελίωσης της απαίτησης, αποτελεί ανεπίτρεπτη μεταβολή της βάσης της ανακοπής. Προμήθειες δήμων. Συστατικός τύπος ιδιωτικού εγγράφου. Άρση της ακυρότητας από τη μη τήρηση τύπου σε περίπτωση εκτέλεσης της σύμβασης. Η σύναψη σύμβασης για απευθείας ανάθεση επιτρέπεται μόνο για έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις. Σύμβαση δήμου για αγορά υλικών απευθείας χωρίς διαγωνισμό. Η μη τήρηση των προϋποθέσεων επιφέρει ακυρότητα της σύμβασης, η οποία μπορεί να ληφθεί υπόψη και αυτεπαγγέλτως.Πρόεδρος: Β....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.