Συνεισφορά στις Οικογενειακές Ανάγκες και Διατροφή κατά την Διακοπή της Έγγαμης Συμβίωσης (ΑΚ 1389-1392) του Ιωάννη Ε. Πιτσιρίκου(επιμ. Χρ. Βρεττού, Κ. Βούλγαρη, Ε. Φιλιππίδου)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 3/2011, Μάρτιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη Παρουσίαση: Ιωάννης Καράκωστας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Σκοπός της ανά χείρας μελέτης του Ιωάννη Πιτσιρίκου, Δικηγόρου Δ.Ν., είναι η πλήρης ανάλυση των νομικών προβλημάτων και των υποστηριζόμενων απόψεων που ανακύπτουν στην επιστήμη και νομολογία για τις περιουσιακές σχέσεις των συζύγων. Το αντικείμενο του πονήματος επικεντρώνεται και εμβαθύνει στην αμοιβαία υποχρέωση κάθε συζύγου για συνεισφορά στις οικογενειακές ανάγκες (ΑΚ 1389-1390) και στην υποχρέωση διατροφής του ενός συζύγου προς τον άλλον στην περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβίωσης (ΑΚ 1391-1392). Ο συγγραφέας με την εν λόγω μονογραφία επισημαίνει τις σημαντικές ανατροπές στις διατάξεις του Οικογενειακού δικαίου για τις περιουσιακές σχέσεις των συζύγων, που επήλθαν με τους Ν 1250/82 και 1329/83, οι οποίοι ενσωμάτωσαν την αρχή της ισότητας των δύο φύλων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εις βάθος κατανόηση του πνεύματος των νέων ρυθμίσεων και η ορθότερη εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στις περιουσιακές σχέσεις των συζύγων. Αφετηρία της επιστημονικής εργασίας είναι η έννομη σχέση της έγγαμης συμβίωσης, η οποία δημιουργεί σειρά ερωτημάτων όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών της οικογένειας και την εύρυθμη λειτουργία της υλικής υποδομής του συζυγικού οίκου. Ακολουθεί ενδελεχής ερμηνευτική προσέγγιση της ρύθμισης συνεισφοράς στις οικογενειακές ανάγκες κατά την ομαλή λειτουργία της έγγαμης συμβίωσης. Έχοντας ως άξονα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.