ΕιρΑθ 227/Φ361/2011 [Αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν 3869/2010 - Εκκρεμοδικία προηγούμενης αιτήσεως](παρατ. Α. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 3/2012, Μάρτιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κατά την αυτεπάγγελτη έρευνα από το δικαστήριο, προέκυψε ότι έχει εκδοθεί απόφαση για ρύθμιση οφειλών επί προηγούμενης αιτήσεως που είχε υποβληθεί από κοινού με τη σύζυγο του αιτούντος, η οποία συζητήθηκε με απόντα τον αιτούντα, παρότι ο αιτών είχε παραιτηθεί με την υπό κρίση αίτησή του από το δικόγραφο της πρώτης αιτήσεως. Επί της πρώτης αιτήσεως εκδόθηκε απόφαση, η οποία απέρριψε την αίτηση αυτή ως απαράδεκτη, λόγω μη τηρήσεως της προδικασίας που ορίζει ο νόμος. Η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική, διότι δεν αποδείχθηκε ότι έγινε νόμιμη επίδοσή της και δεν παρήλθε η προθεσμία άσκησης έφεσης. Συνεπώς διατηρείται η εκκρεμοδικία και πρέπει να ανασταλεί η δίκη επί της δεύτερης αιτήσεως, μέχρι να περατωθεί η δίκη επί της πρώτης αιτήσεως.Διατάξεις: άρθρα 221, 222 560 ΚΠολΔ, 8 [παρ. 1], 13 [παρ. 2], 14 Ν 3869/2010 [...] Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 8 παρ. 1 και 13 παρ. 2 του Ν 3869/2010 προκύπτει ότι πριν από τη συζήτηση αίτησης οφειλέτη, που υποβάλλεται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4, το Ειρηνοδικείο ελέγχει αυτεπαγγέλτως στο αλφαβητικό αρχείο που τηρείται στο δικαστήριο αυτό, αν εκκρεμεί αίτηση για τον οφειλέτη αυτό και αν έχει εκδοθεί απόφαση, για ρύθμιση με απαλλαγή από τις οφειλές...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.