ΜΠρΘεσ 21525/2012 [Ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια τέκνου - Μη λήψη υπόψη υπεράριθμων ενόρκων βεβαιώσεων](παρατ. Α. Παπασπυρόπουλος)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2012, Άυγουστος-Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Συνεκδίκαση αντίθετων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων συζύγων για επιμέλεια ανηλίκων τέκνων και μετοίκηση. Μη λήψη υπόψη υπεύθυνης δήλωσης που προσκομίζεται από την αιτούσα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί μαρτυρία τρίτου προσώπου που έγινε για να χρησιμοποιηθεί στην κρινόμενη υπόθεση. Μη λήψη επίσης υπόψη δύο ενόρκων βεβαιώσεων που προσκόμισε η αιτούσα, δεδομένου ότι έχει προσκομίσει και άλλες, και με την αιτιολογία ότι λαμβάνονται υπόψη το πολύ τρεις για κάθε πλευρά.Διατάξεις: άρθρα 1520 ΑΚ, 246, 270 [παρ. 2] ΚΠολΔ [...] Με την κρινόμενη υπό στοιχ. α’ αίτησή της η αιτούσα, αφού, εξιστορεί ότι με τον καθ’ ου τέλεσε νόμιμο γάμο, από τον οποίο απέκτησαν δύο ανήλικα τέκνα το Γ. και τη Μ. και ότι εξαιτίας της περιγραφόμενης συμπεριφοράς του καθ’ ου κατέστη αφόρητη γι’ αυτήν η μετ’ αυτού συμβίωση, με συνέπεια να διακοπεί ήδη η έγγαμη συμβίωσή τους, επικαλούμενη επείγουσα περίπτωση, ζητεί: 1) να ανατεθεί σ’ αυτήν, προσωρινά, αποκλειστικά η άσκηση της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων αυτής, που απέκτησε από το γάμο της με τον καθ’ ου, διότι αυτό επιβάλλεται από το αληθινό συμφέρον των τέκνων της, 2) να διαταχθεί να μετοικήσει ο καθ’ ου από τη συζυγική οικία, 3) να απαγορευθεί στον καθ’ ου να προσεγγίζει την συζυγική οικία και να καταδικασθεί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.