ΕιρΙωαν 3/2012 [Ρευστοποίηση αυτοκινήτου του αιτούντος - Εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του - Ρύθμιση των χρεών του με μηνιαίες καταβολές](παρατ. Α. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2012, Άυγουστος-Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ισχύουν στο πρόσωπο του αιτούντος οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή του στη ρύθμιση του Ν 3869/2010. Η ρύθμιση των χρεών του θα γίνει κατά πρώτον με μηνιαίες καταβολές απευθείας στους πιστωτές του από τα εισοδήματά του επί τετραετία, από τις οποίες οι πιστωτές θα ικανοποιηθούν συμμέτρως. Ειδικότερο περιεχόμενο της ρύθμισης αυτής. Η παραπάνω ρύθμιση θα συνδυαστεί με την εκποίηση του οχήματος ιδιοκτησίας του αιτούντος, καθόσον κρίνεται, ότι μπορεί να αποφέρει αξιόλογο τίμημα, για την εν μέρει ικανοποίηση των πιστωτών του. Ως προς τη διαδικασία εκποίησης του οχήματος θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα των άρθρων 146-150. Επειδή στη διαδικασία της ρύθμισης δεν προβλέπεται το όργανο του εισηγητή, οι σχετικές αρμοδιότητες κατανέμονται στο ειρηνοδικείο και τον εκκαθαριστή. Οι παραπάνω δύο ρυθμίσεις θα συνδυαστούν με την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 9 παρ.2 του Ν 3869/2010, εφόσον με το αναμενόμενο προϊόν της εκποίησης του ως άνω οχήματος και τις καταβολές επί 4ετία δεν επέρχεται πλήρης εξόφληση των απαιτήσεων των πιστωτών και προβάλλεται αίτημα εξαίρεσης της κατοικίας του από την εκποίηση. Θα πρέπει να οριστούν μηνιαίες καταβολές για τη διάσωση της κύριας κατοικίας του, για την οποία θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής της αξίας.Διατάξεις: άρθρα 741 επ. ΚΠολΔ,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.