ΕιρΑθ 497/2014 [Μη καταχρηστική η άρνηση ορισμένων εκ των πιστωτών να συγκατατεθούν στο αναθεωρημένο σχέδιο διευθέτησης - Απόρριψη αίτησης](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 5/2014, Μάιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σχέδιο διευθέτησης αναθεωρημένο από τον αιτούντα. Η άρνηση ορισμένων εκ των πιστωτών να συγκατατεθούν στο σχέδιο δεν κρίνεται καταχρηστική και η αιτούμενη υποκατάσταση των μη συναινούντων πιστωτών, δεν είναι επιτρεπτή κατ’ άρθρο 7 παρ. 3 εδ. β’ του Ν 3869/2010, διότι σε περίπτωση που το σχέδιο αυτό εφαρμοστεί, οι πιστωτές θα περιέλθουν σε δυσμενέστερη οικονομική θέση από αυτήν στην οποία θα περιέλθουν, αν συνεχιστεί η διαδικασία της ρύθμισης των οφειλών του αιτούντος επί τη βάσει της ρύθμισης του άρθρου 4 του Ν 3869/2010. Απόρριψη αιτήσεως.Διατάξεις: άρθρα 7 [παρ. 3, εδ. β’], 4 Ν 3869/2010 [...] Όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 43Γ’/10.3.2014 έκθεση επίδοσης του δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Μ. Κ., που προσκομίζει ο αιτών, ακριβές αντίγραφο της κρινόμενης αιτήσεως του με πράξη ορισμού της ανωτέρω δικασίμου και κλήση προς συζήτηση, επιδόθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στην 1η καθ’ ης. Επομένως, εφόσον αυτή δεν παραστάθηκε κατά την ανωτέρω δικάσιμο, όταν η υπόθεση εκφωνήθηκε με την σειρά της από το πινάκιο, πρέπει vα δικαστεί ερήμην, πλην όμως η συζήτηση της υπόθεσης θα προχωρήσει σαν να είναι όλοι οι διάδικοι παρόντες (άρθρο 754 παρ. 2 ΚΠολΔ). Με την κρινόμενη αίτηση ο αιτών, ο οποίος έχει ασκήσει την αίτηση του άρθρου 4 του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.