ΜΠρΚορινθ 187/2014 [Έφεση πιστώτριας τράπεζας- Εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του αιτούντος - Υποχρέωση μηνιαίων καταβολών μέχρι του ποσού του 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2014, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Έφεση πιστώτριας τράπεζας, δεκτή εν μέρει από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο, αφού εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση, προέβη σε ρύθμιση των χρεών του αιτούντος με μηνιαίες καταβολές και διέταξε εκποίηση δια ελευθέρας πώλησης, αγροτεμαχίου και ΙΧ αυτοκινήτου. Επίσης, εξαίρεσε της εκποίησης την κύρια κατοικία του αιτούντος και επέβαλε την υποχρέωση μηνιαίων καταβολών μέχρι του ποσού του 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αυτού (εφαρμόζοντας τον νέο νόμο που ισχύει κατά το χρόνο δημοσιεύσεως της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου), η καταβολή των οποίων θα ξεκινήσει μετά την παρέλευση της επιβληθείσας τετραετούς ρύθμισης του άρθρου 8 του Ν 3869/2010. Διορισμός εκκαθαριστή.Διατάξεις: άρθρα 553 [παρ. 2], 535 [παρ. 1] 747 ΚΠολΔ, 8 [παρ. 2], 9 [παρ. 1, 2] Ν 3869/2010 [...] ΙΙ. Με την από 28.12.2011 αίτηση του ενώπιον του Ειρηνοδικείου Σικυώνος, ο αιτών και ήδη εφεσίβλητος, επικαλούμενος έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του προς τους πιστωτές που αναφέρονται σε αυτήν (αίτηση), εκ των οποίων και η αρχικώς καθ’ ης ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «..........», που ήδη απορροφήθηκε από την εκκαλούσα και καθολική διάδοχο αυτής, οι οποίες οφειλές αναλυτικώς αναφέρονταν στην αίτηση αυτή, ζητούσε την επικύρωση του προτεινόμενου από αυτόν σχεδίου διευθέτησης, άλλως να γίνει...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.