ΕιρΑχαρνών 49/2014 [Προηγηθείς διακανονισμός χρεών του αιτούντος με συμβιβασμό, που δεν εξαιρείται από την υπαγωγή στη ρύθμιση - Εξαίρεση κύριας κατοικίας και αυτοκινήτου - Καταβολή δόσεων προς διάσωση της κύριας κατοικίας](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 10-11/2014, Νοέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διακανονισμός χρεών του αιτούντος, τα οποία υφίσταντο πολύ πριν του έτους από την κατάθεση της υπό κρίση αίτησης, ως προς τα οποία ο αιτών και η πιστώτρια τράπεζα ήλθαν σε συμβιβασμό. Μη εξαίρεση αυτού από την υπαγωγή στη ρύθμιση. Μόνιμη και διαρκής αδυναμία του αιτούντος να πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Αίτημα εξαίρεσης από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του. Ρύθμιση των χρεών του με μηνιαίες καταβολές επί μία πενταετία. Εξαίρεση από τη ρύθμιση του αυτοκινήτου του αιτούντος, του οποίου η πιστώτρια τράπεζα είχε παρακρατήσει την κυριότητα και του οποίου ήδη αναγνωρίστηκε προσωρινή νομέας και κάτοχος με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Εξαίρεση από την εκποίηση, του ακινήτου, το οποίο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του. Επιβολή καταβολής δόσεων εκ μέρους του αιτούντος, προς διάσωση της κύριας κατοικίας του, η αποπληρωμή των οποίων θα ξεκινήσει μετά την παρέλευση 5ετίας από τη δημοσίευση της απόφασης.Διατάξεις: άρθρα 1, 4, 5, 6 [παρ. 3], 8, 9, 11 Ν 3869/2010 [...] Με την υπό κρίση αίτηση ο αιτών επικαλούμενος έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του προς τους πιστωτές, που αναφέρονται στην περιεχόμενη στην αίτηση αναλυτική κατάσταση, ζητά, όπως σαφώς συνάγεται από το όλο περιεχόμενο της αίτησης, τη ρύθμιση των χρεών του,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.