Ειρ Πατρ 444/2015 [Απαίτηση τράπεζας και από απολεσθείσα πιστωτική κάρτα - Μηνιαίες καταβολές - Εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2015, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Υπογραφή δικογράφου αιτήσεως από τον ίδιο τον αιτούντα για υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν 3869/2010. Επιτρεπτή η συμπλήρωση της αιτήσεως ως προς την μεταγενέστερη της αίτησης, περιέλευση σ’ αυτόν, της επικαρπίας επί ακινήτων. Αμφισβήτηση από τον οφειλέτη οφειλής που προέρχεται από απολεσθείσα πιστωτική κάρτα, για την οποία δεν είχε τηρηθεί η διαδικασία της έγκαιρης ενημέρωσης της εκδότριας τράπεζας. Κρίση ότι η απαίτηση της τράπεζας είναι υπαρκτή και πρέπει να ενταχθεί στη ρύθμιση των οφειλών του αιτούντος. Ρύθμιση χρεών του αιτούντος με μηνιαίες καταβολές επί μια πενταετία. Επιβολή εκποίησης ποσοστού συγκυριότητας επί οικοπέδου. Διορισμός εκκαθαριστή. Εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του αιτούντος. Επιβολή δόσεων προς διάσωσή της, η καταβολή των οποίων θα αρχίσει μετά τη λήξη των επί πενταετία καταβολών της προηγούμενης ρύθμισης.Διατάξεις: άρθρα 1, 4, 8, 9-11 Ν 3869/2010, 10 Ν 3156/2003, 14 [παρ. 4] Ν 2251/1994 [...] Με την κρινόμενη αίτηση, ο αιτών επικαλούμενος έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του προς τους πιστωτές, που αναφέρονται στην περιεχόμενη στην αίτηση αναλυτική κατάσταση, ζητά τη ρύθμιση των χρεών του, με την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του, σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που υποβάλλει και αφού ληφθούν υπόψη η περιουσιακή και οικογενειακή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.