ΠΠρΡόδ 8/2016 [Πώληση αγροτεμαχίου με πραγματικό ελάττωμα - Προσεπίκληση σε αναγκαστική παρέμβαση - Αδικοπραξία] (παρατ. Ν. Μπόλκας, Αικ. Βολονάκη)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 5/2016, Μάιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πραγματικό ελάττωμα υπάρχει και όταν η ατέλεια του πράγματος ανάγεται στη νομική του υπόσταση, εφόσον δεν δημιουργεί δικαίωμα υπέρ τρίτου (π.χ. περιορισμός δημοσίου δικαίου που εμποδίζει την ανοικοδόμηση ακινήτου, όπως δασική έκταση). Διαπλαστικό το δικαίωμα υπαναχώρησης της αγοράστριας, το οποίο μπορεί να ασκηθεί και με αναγνωριστική αγωγή. Συνέπειες. Απόσβεση των αμοιβαίων υποχρεώσεων εξαρχής και υποχρέωση αμοιβαίας επιστροφής των ληφθεισών παροχών. Αντικειμενική η ενδοσυμβατική ευθύνη των πωλητών. Δόλια αποσιώπηση εκ μέρους των πωλητών της ύπαρξης ελαττώματος στοιχειοθετεί αδικοπραξία (αστική απάτη). Συρροή αξιώσεων. Δυνατή η παράλληλη άσκησή τους, όχι όμως και η ικανοποίηση όλων. Η αξίωση από αδικαιολόγητο πλουτισμό είναι επιβοηθητική. Προσεπίκληση δικονομικού εγγυητή. Απαράδεκτη η προσεπίκληση και η ενωμένη με αυτήν παρεμπίπτουσα αγωγή αποζημίωσης, όταν δεν ασκείται υπό την αίρεση της ήττας της ίδιας της ενάγουσας στην κύρια δίκη.Διατάξεις: άρθρα 147, 388, 534, 535, 543, 547, 904, 914, ΑΚ, 86, 88 ΚΠολΔ [...] Φέρονται προς συζήτηση στην παραπάνω δικάσιμο, η υπ’ αρ. καταθέσεως 80/10.4.2013 αγωγή, καθώς και η υπ’ αρ. καταθέσεως 130/25.6.2013 ανακοίνωση δίκης και προσεπίκληση σε αναγκαστική παρέμβαση ενωμένη με παρεμπίπτουσα αγωγή, οι οποίες πρέπει να συνεκδικασθούν, διότι είναι συναφείς, διευκολύνεται και επιταχύνεται η διεξαγωγή της δίκης και επέρχεται μείωση των εξόδων (άρθρα 31, 246 ΚΠολΔ). Σύμφωνα με τα άρθρα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.