ΕιρΑμυντ 28/2017 [Νέα δικάσιμος για επαναπροσδιορισμό μηνιαίων καταβολών - Συσχετισμός της με την επανάληψη συζήτησης της ΚΠολΔ 254] (παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 2/2018, Φεβρουάριος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Π. Σίσκος, Ειρηνοδίκης Δικηγόροι: Ε. Τζουμαϊλή, Λ. Τζιτζίρογλου Η δικαστική απόφαση που προσδιορίζει μηδενικές ή μικρού ύψους καταβολές, εφόσον εξαντλεί ολόκληρο το χρονικό διάστημα των καταβολών, είναι οριστική απόφαση. Στην περίπτωση που οι μηδενικές ή μικρού ύψους καταβολές ορίζονται για ορισμένο χρονικό διάστημα όχι μικρότερο των πέντε μηνών και συγχρόνως ορίζεται νέα δικάσιμος για επανακαθορισμό δόσεων, η απόφαση αυτή περιέχει οριστική και μη οριστική διάταξη. Είναι οριστική κατά το τμήμα της που ορίζει καταβολές και μη οριστική κατά το τμήμα της που ορίζει νέα δικάσιμο για επανακαθορισμό των δόσεων για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της καταβολής δόσεων. Ως προς το ζήτημα της υπαγωγής του οφειλέτη στον Ν 3869/2010 μετά την έκδοση οριστικής απόφασης, το δικαστήριο δεν δύναται να επανέλθει καθώς έχει παύσει η εκκρεμοδικία κατά το μέρος αυτό και η όποια εκκρεμοδικία δύναται να αναβιώσει κατόπιν άσκησης έφεσης. Μεταρρύθμιση απόφασης. Σχετικές διατάξεις. Επανάληψη συζήτησης στο ακροατήριο. Προϋποθέσεις. Η διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 Ν 3869/2010 είναι ειδική και δεν αποτελεί περίπτωση επανάληψης της συζήτησης, διότι, στην τελευταία περίπτωση, ο δικαστής δεν έχει αμφιβολίες ούτε γεννώνται ασάφειες ως προς το αποδεικτικό υλικό που έχει ενώπιον του και βάσει του οποίου κρίνει, έστω και αν αυτό το αποδεικτικό υλικό είναι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.