Ι. Φαρσεδάκης, Η επίδραση των επιστημονικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στις εθνικές και διεθνείς αντεγκληματικές πολιτικές (Γενική Εισήγηση στο Διεθνές Συμπόσιο της Λιέγης, 24-27 Ιουνίου 2009)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2009, Οκτώβριος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ο συγγραφέας εξετάζει την επιρροή των επιστημονικών μη κυβερνητικών οργανώσεων –και συγκεκριμένα, της Διεθνούς Εταιρίας Ποινικού Δικαίου, του Διεθνούς Ποινικού και Σωφρονιστικού Ιδρύματος, της Διεθνούς Εταιρίας Εγκληματολογίας, της Διεθνούς Εταιρίας Κοινωνικής Άμυνας και της Παγκόσμιας Εταιρίας Θυματολογίας– στην εθνική και διεθνή αντεγκληματική πολιτική.ΙΑΚΩΒΟΥ ΦΑΡΣΕΔΑΚΗ, Ομ. Καθηγητή Παντείου Παν/μίου, Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Εγκληματολογίας, Μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρίας Εγκληματολογίας Το προς διαπραγμάτευση αντικείμενο είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο. Είχαμε την ευκαιρία όλοι να το διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των επιμέρους Εισηγήσεων και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που επακολούθησαν. Ώστε είναι δύσκολο να πραγματοποιήσω μια πλήρη σύνθεση, όπως οι οργανωτές του Συμποσίου μου είχαν ζητήσει. Η αποστολή μου αυτή καθίσταται ακόμη πιο βαριά, εξαιτίας του πλούτου των εκφρασθεισών απόψεων, κατά την διάρκεια των εργασιών του Συμποσίου. Είναι προφανές πως οι ιδέες που θα παρουσιασθούν στη συνέχεια δεν δεσμεύουν παρά μόνο εμένα προσωπικά. Ι. Ας προσπαθήσουμε να συστηματοποιήσουμε κάπως τα πράγματα Πρώτα από όλα, βεβαίως, είναι σαφές ότι αναφερόμαστε αποκλειστικά στις πέντε μεγάλες Οργανώσεις μας που ασχολούνται, κατά κύριο λόγο, με τα εγκληματικά ζητήματα. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλες που έχοντας άλλες προτεραιότητες εξετάζουν, κατά καιρούς και επικουρικά, ζητήματα που σχετίζονται με την αντεγκληματική πολιτική. Στη συνέχεια, δανειζόμαστε από τον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.