«Εγκληματολογία: Διδασκαλία και Έρευνα στην Ελλάδα» των Ν. Κουράκη/Χ. Ζαραφωνίτου/ Χ. Τσουραμάνη (επιμ.), Ε. Χαϊνά (συνεργασία)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2011, Ιούλιος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εγκληματολογία: Διδασκαλία και Έρευνα στην Ελλάδα [2] Νέστωρ Κουράκης/Χριστίνα Ζαραφωνίτου/ Χρήστος Τσουραμάνης (επιμέλεια) Ευάγγελος Χαϊνάς (συνεργασία) Αντ. Ν. Σάκκουλας, Αθήνα-Κομοτηνή, 2011, σ. 629 Το βιβλίο περιλαμβάνει τις εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν στο επιστημονικό συμπόσιο με γενικό θέμα: «Εγκληματολογία: Διδασκαλία και Έρευνα στην Ελλάδα» που έλαβε χώρα στις 28 και 29 Μαΐου 2009 στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Η εν λόγω επιστημονική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σπουδαστήριο Κοινωνικών Μελετών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Σύλλογο Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου. Η παρουσιαζόμενη έκδοση, η οποία βασίζεται στα πρακτικά του επιστημονικού συμποσίου έχει ως κεντρικούς της στόχους: α) την παρουσίαση και ανάδειξη της ελληνικής ερευνητικής εμπειρίας στο πεδίο της επιστήμης της Εγκληματολογίας και β) την παρουσίαση και κριτική προσέγγιση των μεθόδων Διδασκαλίας της Εγκληματολογίας στην Ελλάδα. Ο τόμος αποτελείται από συμβολές επιφανών αλλά και νέων εγκληματολόγων, οι οποίες είναι ταξινομημένες σε επτά θεματικές ενότητες που παραπέμπουν στις αντίστοιχες επτά συνεδρίες που ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμποσίου. Τα πρακτικά του επιστημονικού συμποσίου περιλαμβάνουν εκτός από τους χαιρετισμούς του Προέδρου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.