Ανακοίνωση της 19.7.2001 Για την εφαρμογή του Νόμου 2915/2001 «Επιτάχυνση της τακτικής διαδικασίας ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων»

ΙΟΝΙΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2001, Δεκέμβριος

Ετήσια έκδοση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Εκδίδεται από το 2001

Απόσπασμα

ΠΡΟΣ Τους Δικηγόρους της χώρας Την επομένη της ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής του νέου νόμου για την επιτάχυνση της τακτικής διαδικασίας ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, δηλαδή την 15η Μαΐου 2001, τον αποστείλαμε μαζί με σχετική εγκύκλιο σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας με την παράκληση να ενημερώσουν τα μέλη τους. Στην εγκύκλιο αυτή τονίζαμε, εκτός από τους βασικούς στόχους του εισαγόμενου συστήματος, τις προθεσμίες της μεταβατικής περιόδου, τις οποίες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι δικηγόροι. Δυστυχώς, προφανώς για τεχνικούς λόγους, η ενημέρωση αυτή φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις να μην έγινε έγκαιρα. Παρακαλούμε τους δικηγόρους που δεν έχουν τη σχετική ενημέρωση να ζητήσουν από τα γραφεία των συλλόγων τους την παραπάνω εγκύκλιο, καθώς και δεύτερη εγκύκλιο της 12/6/2001, στην οποία διευκρινίζονται λεπτομερειακά και όχι τόσο επείγοντα ζητήματα. Βασικός στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου των υπερβολικών καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης από τα πολιτικά δικαστήρια. Για τις βασικές τροποποιήσεις παραθέτουμε, αντί άλλων, το ακόλουθο απόσπασμα από την πρώτη εγκύκλιο της 15/5/2001: «Καθιερώνεται [σε αντικατάσταση της ως τώρα ισχύουσας τακτικής διαδικασίας στα πολυμελή πολιτικά δικαστήρια] μια απλή διαδικασία, σύμφωνα με την οποία συγκεντρώνεται όλο το αποδεικτικό υλικό και όλοι οι ισχυρισμοί των διαδίκων πριν από...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.