Επισκόπηση νομολογίας ΕΔΔΑ αναφορικά με το νομικό καθεστώς αλλοδαπών (Ιανουάριος - Ιούνιος 2018) (επιμ.- επεξ.: Γ. Αρχοντή)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2018, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

1) ΕΔΔΑ, Kahadawa Arachchige κατά Κύπρου , 19 Ιουνίου 2018 [αριθ. προσφυγής 16870/11] Η κράτηση για λόγους δημοσίας τάξης και η συνακόλουθη επιβολή του μέτρου της απέλασης δεν παραβιάζει το άρθρο 5§1 της ΕΣΔΑ . Η υπόθεση Kahadawa Arachchige κατά Κύπρου αφορούσε προσφυγές υπηκόων της Σρι Λάνκα, οι οποίοι διέμεναν στην Κύπρο, στους οποίους είχε χορηγηθεί προσωρινή άδεια διαμονής. Τον Μάρτιο του 2011 οι προσφεύγοντες βρέθηκαν ενώπιον συμπλοκής, στην οποία συμμετείχαν υπήκοοι της ίδιας χώρας, ενώ λίγες μέρες αργότερα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμέτοχοι από τις αστυνομικές αρχές, γεγονός που οδήγησε στην ανάκληση των αδειών διαμονής τους και στην απέλαση τους. Αρχικά, οι προσφεύγοντες παραπονέθηκαν ότι η κράτηση τους με σκοπό την επικείμενη απέλασή τους ήταν παράνομη κατά παράβαση του άρθρου 5§1 της ΕΣΔΑ. Κατά την κρίση του Δικαστηρίου, η κράτηση των αιτούντων βασίστηκε στο κυπριακό δίκαιο, το οποίο προβλέπει το μέτρο της απέλασης σε περίπτωση που η πράξη αντίκειται στη δημόσια τάξη, όπως συνέβη με τους δύο πρώτους προσφεύγοντες, ή εφόσον κάποιος διαμένει παράνομα στο έδαφος της χώρας, όπως ο τρίτος προσφεύγοντας, του οποίου η άδεια διαμονής δεν ήταν πλέον σε ισχύ το επίμαχο χρονικό διάστημα, και κατά συνέπεια ήταν σύννομη. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό διάστημα κατά το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.