Επισκόπηση νομολογίας ΔΕΕ σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης υπηκόων τρίτων χωρών(Ιανουάριος - Ιούνιος 2018) (επιμ.- επεξ.: Σγ. Κατραχούρα, Κ. Λιόντου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2018, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

1) ΔΕΕ C-240/17, της 16ης Ιανουαρίου 2018 E κατά Maahanmuuttovirasto (Προδικαστικό ερώτημα) Προδικαστική παραπομπή – Υπήκοος τρίτης χώρας παρανόμως διαμένων στο έδαφος κράτους μέλους – Απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια – Απόφαση περί επιστροφής – Απαγόρευση εισόδου στο έδαφος των κρατών μελών – Καταχώριση ατόμου ως ανεπιθύμητου στο χώρο Σένγκεν – Υπήκοος ο οποίος έχει νόμιμο τίτλο διαμονής εκδοθέντα από άλλο κράτος μέλος – Σύμβαση εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν – Διαδικασία διαβουλεύσεως μεταξύ του κράτους μέλους που προβαίνει στην καταχώριση του αλλοδαπού ως ανεπιθύμητου και του κράτους μέλους που χορήγησε τον τίτλο διαμονής – Προθεσμία – Μη λήψη απάντησης από το συμβαλλόμενο κράτος με το οποίο ζητήθηκε διαβούλευση – Εκτελέση των αποφάσεων επιστροφής και απαγορεύσεως εισόδου-Συνέπειες . Ιστορικό πλαίσιο: Ο Ε διέμενε στην Ισπανία για 14 έτη, όπου είχε αποκτήσει οικογενειακούς δεσμούς, βάσει τίτλου διαμονής που έχει εκδοθεί από την ίδια χώρα και ισχύει έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018. Στις 24 Ιανουαρίου 2014 καταδικάστηκε στην Φινλανδία με απόφαση που κατέστη τελεσίδικη. Με απόφαση της 21ης Ιανουαρίου 2015, η Υπηρεσία Αλλοδαπών διέταξε την άμεση επιστροφή του Ε στη Νιγηρία και επέβαλε παράλληλα με την εν λόγω απόφαση απαγόρευση εισόδου αυτού στο χώρο Σένγκεν μέχρι νεωτέρας με την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.