ΔΕφΠατρών 218/2019 Τμ. Α’ [Ανάκληση Ελληνικής Ιθαγένειας Ομογενούς – Μη επαρκής αιτιολογία]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2018, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ανάκληση Ελληνικής Ιθαγένειας Ομογενούς – Μη επαρκής αιτιολογία ΔΕφΠατρών 218/2019 Τμ. Α’ Πρόεδρος: Δ. Ράικος , Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Εισηγήτρια: Α. Κυπριανού , Εφέτης ΔΔ Δικηγόρος: Ι. Γεροντίδης Πολιτογράφηση ομογενούς από Αλβανία - Πλαστότητα πιστοποιητικών και θεώρησης εισόδου, δυνάμει των οποίων είχε εκδοθεί το ΕΔΤΟ - Ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών περί ανακλήσεως ή μη της Ελληνικής Ιθαγένειας - Το υπουργείο έκρινε ότι η Διοίκηση οφείλει να καλέσει σε ακρόαση τον αιτούντα και να διενεργηθεί, σε συνεργασία με την οικεία αστυνομική αρχή, περαιτέρω έλεγχος και σύγκριση του περιεχομένου των δικαιολογητικών που κατέθεσε ο αιτών για την αρχική χορήγηση και τις διαδοχικές ανανεώσεις των ΕΔΤΟ που κατείχε με τα αντίστοιχα που κατέθεσε στο πλαίσιο της αίτησης πολιτογράφησής του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίστανται διαφορές. Παραλλήλως, κρίθηκε αναγκαίο να αντληθούν πρόσθετα στοιχεία περί της εθνικής του καταγωγής και να ερευνηθεί εάν ανήκει στην κατηγορία βλαχόφωνων, οι οποίοι τύγχαναν όμοιας μεταχείρισης με τους ομογενείς. Ανάκληση ελληνικής ιθαγένειας από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πριν την απάντηση του Υπουργείου. Πλημμελώς αιτιολογημένη πράξη. Αναπέμπει στη Διοίκηση για νέα κρίση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο έγγραφο του Υπουργείου. Διατάξεις: άρθρα 2, 23 Ν 3838/2010 , 142 Ν 4251/2014 , 280, 186, 6 παρ. 2 Ν 3852/2010 , 17...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.