ΔΠρΝαυπλίου 3/2020 [Άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους – Μη προσκόμιση ασφαλιστικής ικανότητας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2018, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους – Μη προσκόμιση ασφαλιστικής ικανότητας ΔΠρΝαυπλίου 3/2020 Πρόεδρος: Φ. Χρηστάτου , Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγητής: Α. Ρακιντζής , Πρωτοδίκης ΔΔ Δικηγόρος: Ε. Τζερεμές Κατάθεση αίτησης χορήγησης άδειας παραμονής για εξαιρετικούς λόγους . Μη προσκόμιση ασφαλιστικής ικανότητας. O αιτών είχε καταβάλει τα εργόσημα στον Ο.Γ.Α., όμως η διοίκηση παρότι εγνώριζε για τούτο τουλάχιστον κατά το στάδιο της αίτησης θεραπείας εξέδωσε την προσβαλλόμενη απορριπτική απόφαση με αιτιολογία ότι ο αιτών δεν προσκόμισε βιβλιάριο υγείας σε ισχύ ή έγγραφο ασφαλιστικής ικανότητας ή αποδεικτικό εξαγοράς των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για την εκπλήρωση της ασφαλιστικής του ικανότητας. Η αιτιολογία αυτή παρίσταται μη νόμιμη και επαρκής, διότι η διοίκηση έπρεπε, σύμφωνα και με την αρχή της χρηστής διοίκησης, να επικοινωνήσει με τον ασφαλιστικό φορέα του αιτούντος για να εξετάσει, εάν έχει ασφαλιστική ικανότητα και έχει εξαγοράσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και όχι να απορρίψει απλώς την αίτηση με την ανωτέρω αιτιολογία χωρίς περαιτέρω έρευνα. Διατάξεις: άρθρο 19 Ν 4251/2014 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία έχει κατατεθεί το νόμιμο παράβολο ύψους 150,00 ευρώ ζητείται η ακύρωση: α) της /28.12.2017 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (Τμήμα Αδειών Διαμονής Αργολίδας), με την οποία απορρίφθηκε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.