Ευ. Σταυρουλάκη, Χορήγηση, ανανέωση και ανάκληση του ειδικού δελτίου ταυτότητας στους ομογενείς με αλβανική ιθαγένεια

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Για τον ελληνικής καταγωγής αλβανό υπήκοο που επιθυμεί να εισέλθει και να νομιμοποιήσει τη διαμονή του στην Ελλάδα, ο νομοθέτης προέβλεψε κάποιες ειδικές ευεργετικές ρυθμίσεις και προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους αλλογενείς αλλοδαπούς. Πλην όμως οι λόγοι που άπτονται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας δύνανται να καταστήσουν την παραμονή του ομογενή αλβανού υπηκόου ανεπιθύμητη στη χώρα επιφυλάσσοντάς του την ίδια μεταχείριση με οποιονδήποτε άλλο αλλογενή αλλοδαπό που έχει κριθεί επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη.Ευδοκία Σταυρουλάκη, Δικηγόρος, DEA Εθνική Άμυνα & Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, Πανεπιστήμιο LILLE II - Γαλλία Περίληψη: Για τον ελληνικής καταγωγής αλβανό υπήκοο που επιθυμεί να εισέλθει και να νομιμοποιήσει τη διαμονή του στην Ελλάδα, ο νομοθέτης προέβλεψε κάποιες ειδικές ευεργετικές ρυθμίσεις και προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους αλλογενείς αλλοδαπούς. Πλην όμως οι λόγοι που άπτονται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας δύνανται να καταστήσουν την παραμονή του ομογενή αλβανού υπηκόου ανεπιθύμητη στη χώρα επιφυλάσσοντάς του την ίδια μεταχείριση με οποιονδήποτε άλλο αλλογενή αλλοδαπό που έχει κριθεί επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη. 1. Εισαγωγή Μετά την κατάρρευση του διπολισμού το 1989 και την αθρόα μετακίνηση πληθυσμών από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ προς τις πλουσιότερες Ευρωπαϊκές Χώρες για ανεύρεση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.