Γ. Τσαούσης, Υιοθεσία αλλοδαπών από ημεδαπούς: Εφαρμογή διατάξεων*

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Υιοθεσία αλλοδαπών ανηλίκων και ενηλίκων από ημεδαπούς - Οι εφαρμοστέες διατάξεις ΑΚ και ΚΠολΔ - Σημαντικότερα ζητήματα κατά τη διαδικασία - Η διαμόρφωση της νομολογίας - Η δυνατότητα ή μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.Γεώργιος Α. Τσαούσης, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος Ε.Δ.Α.Μ. Περίληψη: Υιοθεσία αλλοδαπών ανηλίκων και ενηλίκων από ημεδαπούς - Οι εφαρμοστέες διατάξεις ΑΚ και ΚΠολΔ - Σημαντικότερα ζητήματα κατά τη διαδικασία - Η διαμόρφωση της νομολογίας - Η δυνατότητα ή μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. I. Εισαγωγικά Με τον όρο υιοθεσία εννοούμε στο ελληνικό ουσιαστικό δίκαιο την πράξη με την οποία διακόπτεται κάθε νομικός δεσμός του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια και επιχειρείται ταυτόχρονα η πλήρης ένταξή του στην οικογένεια του θετού γονέα. Η υιοθεσία βέβαια είναι ένας θεσμός ο οποίος δεν συναντάται σε όλα τα δίκαια, ενώ σε άλλα συναντάται μεν αλλά δεν ρυθμίζεται πάντοτε κατά τον ίδιο τρόπο. Η παρούσα δε εισήγηση θα περιοριστεί στην παρουσίαση του ζητήματος της υιοθεσίας αλλοδαπών (ανηλίκων και ενηλίκων) από ημεδαπούς και όχι της υιοθεσίας εν γένει. Οι επιμέρους λοιπόν ενότητες, εν προκειμένω, είναι οι εξής: - Οι εφαρμοστέες διατάξεις (ΑΚ & ΚΠολΔ), - Η κίνηση της διαδικασίας υιοθεσίας & ζητήματα που αναφύονται μέχρι την ολοκλήρωσή της, - Η ολοκλήρωση της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.