ΔΠρΑθ 5442/2009 [Απόρριψη αιτήματος θεώρησης εισόδου για οικογενειακή συνένωση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αίτηση θεώρησης εισόδου για οικογενειακή συνένωση. Aπλή γνώμη η κατ’ άρθρο 55 παρ. 2 Ν 3386/2005 γνωμοδότηση των Ελληνικών Προξενικών αρχών. H υιοθέτηση της, με αόριστη, ασαφή και ανεπαρκή αιτιολογία, γνωμοδότησης από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας καθιστά την πράξη ακυρωτέα.ΔΠρΑθ 5442/2009 Πρόεδρος: Αικ. Σταυρίδου, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισγηγητής: Α. Σιώμος, Πρωτοδίκης ΔΔ Δικηγόροι: Α. Κουσκουβελάκη, Δικαστική Αντιπρόσωπος ΝΣΚ, Γ. Γιάνναρης Διατάξεις : άρθρα 53-55 Ν 3386/2005 (...) Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο, ο αιτών αλλοδαπός, υπήκοος Ινδίας, επιδιώκει την ακύρωση: 1) Της (...) 7.3.2007 απόφασης της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία εκδηλώθηκε η άρνηση της Διοίκησης να ικανοποιήσει αίτημα του αιτούντος αλλοδαπού για χορήγηση θεώρησης εισόδου στην Χώρα σε μέλη της οικογένειάς του (σύζυγο και δύο τέκνα) και 2) του (...) 7.2.2007 εγγράφου του προξενικού γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Νέο Δελχί Ινδίας. Μόνη παραδεκτώς προσβαλλόμενη πρέπει να θεωρηθεί η απόφαση της, ως άνω, Διευθύντριας, διότι το προαναφερόμενο έγγραφο του, ως άνω, Προξενικού Γραφείου, εκδοθέν κατά την ενάσκηση γνωμοδοτικής αρμοδιότητας, η οποία κατά νόμο (άρθρο 55 παρ. 2 του Ν 3386/2005) είναι απλή γνώμη, μη παραδεκτώς προσβάλλεται με την κρινόμενη αίτηση. Επειδή,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.