ΤρΠλημΑθ 4753/2008 Αυτόφ. διαδ. [Παράνομη επανείσοδος]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παράνομη επανείσοδος στη χώρα (άρθρο 99 παρ. 3-4 ΠΚ) - Αναγνώριση ελαφρυντικών (άρθρο 84 παρ. 2 εδ. β’ ΠΚ) - Μετατροπή της ποινής φυλάκισης σε χρηματική - Αναστέλλουσα δύναμη έφεσης.Διατάξεις : άρθρα 84, 99 ΠΚ (...) Από την κύρια αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, καθώς και τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που εξετάστηκαν νομότυπα στο ακροατήριο και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε, ότι η κατηγορουμένη έχει τελέσει τις πράξεις που της αποδίδει το κατηγορητήριο και πρέπει να κηρυχθεί ένοχη, διότι αποδείχτηκε ότι αν και με την υπ’ αριθμόν (...)/1999 απόφαση του Μον. Πλημ. Ναυπλίου δικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών και διατάχθηκε η αναστολή της ποινής επ’ αόριστο και η απέλασή της από τη χώρα, με πρόθεση επανήλθε αφού συνελήφθη την 20.01.2008 στο Καπανδρίτι Αττικής. Πρέπει όμως να της αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων του άρθρου 84 παρ. 2 του ΠΚ επειδή στην πράξη αυτή προέβη από λόγους συναισθηματικούς για τον σύντροφό της. Για τους λόγους αυτούς δικάζει παρούσας κατηγορουμένης (...) Κηρύσσει αυτήν ένοχη του ότι στο Καπανδρίτι Αττικής, στις 20.01.2008 ούσα αλλοδαπή που είχε απελαθεί από τη χώρα με την (...)/1999 απόφαση του Μον....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.