ΜΠρΠειρ 3199/2009 [Αναγνώριση δεδικασμένου αλλοδαπής απόφασης](παρατ. Χ. Μαρινάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αναγνώριση δεδικασμένου αλλοδαπής απόφασης περί βεβαίωσης ταυτοπροσωπίας κατόπιν αλλαγής στοιχείων ταυτότητας του αιτούντος - Διμερής σύμβαση Ελλάδος-Αλβανίας (Ν 2311/1995).ΜΠρΠειρ 3199/2009 Δικαστής: Α. Πανταζόπουλος, Πάρεδρος Πρωτοδικείου Δικηγόρος: Β. Τοπιζοπούλου Διατάξεις : άρθρα 21 και 24 Ν 2311/1995, 905 [παρ. 1 και 4] ΚΠολΔ, 739 έως 781 KΠολΔ Σύμφωνα με τη Διμερή Σύμβαση Ελλάδας-Αλβανίας που κυρώθηκε με το νόμο 2311/1995 «περί κυρώσεως συμβάσεως δικαστικής αρωγής μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας», τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα αναγνωρίζουν και θα εκτελούν στο έδαφός τους τις ακόλουθες αποφάσεις που εκδόθηκαν στο έδαφος του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους σχετικά με αστικές, οικογενειακές και εμπορικές υποθέσεις, (άρθρο 21 περ. α’). Σύμφωνα δε με το άρθρο 24 θα αναγνωρίζονται και θα εκτελούνται οι ανωτέρω αποφάσεις, αν πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) Αν κατά τη νομοθεσία του Συμβαλλόμενου Μέρους, στο έδαφος του οποίου εκδόθηκε η απόφαση, η τελευταία αυτή απέκτησε ισχύ δεδικασμένου και είναι εκτελεστή. β) Αν κατά τη νομοθεσία του Συμβαλλόμενου Μέρους, στο έδαφος του οποίου ζητείται η εκτέλεση, το δικαστήριο του Μέρους αυτού δεν είναι αποκλειστικά αρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση. γ) Αν ο διάδικος που ερημοδίκησε και που δεν μετέσχε στη διαδικασία είχε κληθεί εμπρόθεσμα και με τον προσήκοντα τρόπο ή αν ο διάδικος που δεν εμφανίσθηκε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.