Β. Εργασίες ημερίδας με θέμα «Ζητήματα Μεταναστευτικού Δικαίου» που διοργάνωσε η Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Αθήνα, 15.12.2009)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Συμπεράσματα του συντονιστή των εργασιών της ημερίδας, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τ. συμβούλου στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημητρίου Ζημιανίτη Η Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ) και η Νομική Βιβλιοθήκη διοργάνωσαν την 15.12.2009 ημερίδα με θέμα «Ζητήματα Μεταναστευτικού Δικαίου». Σκοπός της ημερίδας ήταν η εξέταση μιας σειράς ζητημάτων, που άπτονται του φαινομένου της μετανάστευσης, το οποίο απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες, ιδίως δε την Ελλάδα, λόγω και της θέσης της ως πύλης εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι θεματικές της ημερίδας εκτείνονταν από το πεδίο του διοικητικού δικαίου (προσωρινή δικαστική προστασία από τη διαδικασία διοικητικής απέλασης αλλοδαπού, χορήγηση, ανανέωση και ανάκληση Ειδικού Δελτίου ταυτότητας Ομογενών με αλβανική ιθαγένεια) και του ποινικού δικαίου (ζητήματα δικαστικής απέλασης αλλοδαπού) έως εκείνο του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου (διαζύγιο αλλοδαπών στην Ελλάδα, υιοθεσία αλλοδαπών από ημεδαπούς). Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν είχαν συνοπτικά ως εξής: Η Θεοδώρα Βιτουλαδίτη, Πρόεδρος Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ανέπτυξε το ζήτημα της προσωρινής δικαστικής προστασίας επί διοικητικής απέλασης και την αντιμετώπισή της από το Διοικητικό Δίκαιο. Η ομιλήτρια παρουσίασε τις προβλέψεις του άρθρου 76 Ν 3386/2005, καθώς και τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της διοικητικής απέλασης, τη διαδικασία αντιρρήσεων του αλλοδαπού κατά της κράτησης ενόψει της διοικητικής του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.