Β. Κερασιώτης, Το δικαίωμα των αιτούντων άσυλο στο γάμο και στην ομαλή οικογενειακή ζωή υπό το φως της ΕΣΔΑ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Θέμα της μελέτης είναι η αλληλεπίδραση του μεταναστευτικού φαινομένου με το θεσμό του γάμου και το νομοθετικό του πλαίσιο στην Ελλάδα. Το θέμα εξετάζεται τόσο από τη νομοθετική του έκφανση όσο και από τις πολιτικές επιλογές του νομοθέτη και την πρακτική που ακολουθεί η διοίκηση. Επισημαίνονται τα προσκόμματα που εμφανίζονται στην πράξη όσον αφορά στην απόλαυση του θεμελιώδους δικαιώματος σύναψης γάμου και δημιουργίας οικογένειας, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις καταργούν δικαιώματα αναγνωρισμένα σε όλους, ανεξάρτητα από την ιθαγένειά τους και το νομικό status παραμονής. Τέλος, αναλύεται σχετική νομολογία του ΕΔΔΑ όσον αφορά στο δικαίωμα σεβασμού της οικογενειακής ζωής.Βασίλης Κερασιώτης, Δικηγόρος, ΜΔΕ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά Περίληψη: Θέμα της μελέτης είναι η αλληλεπίδραση του μεταναστευτικού φαινομένου με το θεσμό του γάμου και το νομοθετικό του πλαίσιο στην Ελλάδα. Το θέμα εξετάζεται τόσο από τη νομοθετική του έκφανση όσο και από τις πολιτικές επιλογές του νομοθέτη και την πρακτική που ακολουθεί η διοίκηση. Επισημαίνονται τα προσκόμματα που εμφανίζονται στην πράξη όσον αφορά στην απόλαυση του θεμελιώδους δικαιώματος σύναψης γάμου και δημιουργίας οικογένειας, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις καταργούν δικαιώματα αναγνωρισμένα σε όλους, ανεξάρτητα από την ιθαγένειά τους και το νομικό status παραμονής. Τέλος, αναλύεται σχετική νομολογία του ΕΔΔΑ όσον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.