«Επισκόπηση νομολογίας ΕΔΔΑ έτους 2009 αναφορικά με το νομικό καθεστώς αλλοδαπών»(επιμ. Ευ. Πουλαράκης)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άρνηση επανεισόδου στη χώρα και κράτηση νομίμως διαμένοντος αλλοδαπού για λόγους εθνικής ασφάλειας εξαιτίας συμμετοχής σε θρησκευτική οργάνωση. Αποχωρισμός αυτού από ανήλικο τέκνο του οποίου είχε την αποκλειστική επιμέλεια. Παραβίαση άρθρων 5 παρ. 1, 8 και 9 ΕΣΔΑ, καθώς και 1 του 7ου ΠΠ. Παραβίαση άρθρου 38 ΕΣΔΑ λόγω άρνησης της κυβέρνησης να παράσχει «απόρρητα στοιχεία» ενώπιον ΕΔΔΑ.Επιμέλεια: Ευστάθιος Πουλαράκης, Δικηγόρος Αθηνών, ΜΔΕ Ποινικών Επιστημών ΔΠΘ 1) Απόφαση της 12.2.2009, Nolan και Κ. κατά Ρωσίας (2512/04), Πρώτο Τμήμα O πρώτος προσφεύγων, Αμερικανός πολίτης, έχει την αποκλειστική επιμέλεια του έντεκα μηνών υιού του (δεύτερος προσφεύγων). Είναι μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης (Unification Church) που ιδρύθηκε από τη Sun Myung Moon και ζούσε στη Ρωσία, βάσει ετήσιας άδειας παραμονής με δυνατότητα ανανέωσης, ήδη από το 1994. Τον Ιανουάριο του 2000, η έννοια της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο του σχετικού ρωσικού δικαίου, τροποποιήθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει πρόσωπα και ξένες θρησκευτικές οργανώσεις «που ασκούν αρνητική επιρροή» στις κρατούσες θρησκευτικές αντιλήψεις. Τον Μάιο του 2002, ο πρώτος προσφεύγων ταξίδεψε στην Κύπρο, αφήνοντας το γιο του στη Ρωσία υπό τη φροντίδα μιας νταντάς. Κατά την επιστροφή του στη Ρωσία, δεν του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα, καθώς η άδεια παραμονής αυτού είχε ακυρωθεί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.