ΣτΕ 2159/2009 Τμ. Δ’ [Διοικητική απέλαση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Έκδοση πράξης απέλασης κατόπιν ποινικής καταδίκης για χρήση πλαστού εγγράφου. Αδυναμία διαπίστωσης αν με το αναφερόμενο στο προοίμιο της απόφασης απέλασης «πληροφοριακό δελτίο δικαιωμάτων και λόγων κράτησης» η αλλοδαπή υπήκοος πληροφορήθηκε το λόγο απέλασής της από την Χώρα και αν γενικότερα κάλυπτε κατά περιεχόμενό του τις απαιτήσεις του νόμου ως προς την κλήση για υποβολή αντιρρήσεων πριν την έκδοση πράξης απέλασης καθόσον με το φάκελο της Διοίκησης προσκομίστηκε μόνο το αποδεικτικό κοινοποίησης του πληροφοριακού δελτίου. (αντίθ. μειοψ.). Η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής δεν κάλυπτε τη συγκεκριμένη πλημμέλεια.Διατάξεις : άρθρο 44 Ν 2910/2001, 6 ΚΔΔιαδ (...) 2. Επειδή, ζητείται εμπροθέσμως και εν γένει παραδεκτώς η εξαφάνιση της απόφασης 890/2004 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απερρίφθη αίτηση ακυρώσεως της ήδη εκκαλούσας κατά της απόφασης .../2.6.2003 του Γενικού Γραμματέως Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απορριπτικής προσφυγής της ιδίας κατά της πράξης απέλασής της από τη χώρα (.../27.5.2003 της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης). 3. Επειδή, ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, η εκκαλούσα, ρωσικής ιθαγένειας, προσήχθη στις 21.5.2003 στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης ... για εξακρίβωση στοιχείων και επέδειξε α. την απόφαση .../24.3.2003 της Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, σύμφωνα με το έγγραφο .../21.5.2003 της εν λόγω Περιφέρειας, ουδέποτε είχε εκδοθεί από την εν...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.