ΣτΕ 1524/2009 Τμ. Δ’ [Πολιτικό άσυλο]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εξ υπαρχής εξέταση αιτήματος ασύλου με την προσκόμιση νέων κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Η έκθεση της ιατρικής Διευθύντριας του ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων που συνδέει κλινικό εύρημα με βασανιστήρια πρέπει να θεωρηθεί νέο στοιχείο.Διατάξεις : άρθρα 2, 3, 5 ΠΔ 61/1999 (...) 4. Επειδή, στο άρθρο 5 του ΠΔ 61/1999 (Α΄ 63), που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν 1975/1991 (Α’184), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν 2452/1996 (Α΄ 283), ορίζεται ότι «αίτηση αλλοδαπού για παροχή ασύλου δεν εξετάζεται εφόσον η προηγούμενη έχει απορριφθεί από τη διοίκηση σε τελευταίο βαθμό. Κατ’ εξαίρεση, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, δύναται να διατάξει την εξ υπαρχής εξέταση αιτήματος ασύλου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του παρόντος διατάγματος, αν προσκομίζονται από τον αιτούντα νέα και κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν το πρόσωπο αυτού ή των μελών της οικογένειάς του και τα οποία, εάν ήταν γνωστά πριν από την έκδοση της οριστικής απόφασης θα αποτελούσαν βασικό κριτήριο αναγνώρισης του ως πρόσφυγα ...». 5. Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, ο αιτών, μετά την απόρριψη αιτήματος που είχε υποβάλει να αναγνωρισθεί η προσφυγική του ιδιότητα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.