ΣτΕ 123/2009 Τμ. Δ’ [Αρμοδιότητα ΣτΕ για την απόρριψη αναγνώρισης δικαιώματος διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους κατ’ επίκληση του άρθρου 25 της Σύμβασης Εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν. Καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας διότι θίγει ζητήματα αναγόμενα στην κοινοτική πολιτική της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων.Διατάξεις : άρθρα 5, 25 Σύμβασης Εφαρμογής Συμφωνίας Σένγκεν (Ν 2514/1997), 15 Ν 3068/2002 (...) 2. Επειδή, με την αίτηση αυτή ζητείται η ακύρωση της σιωπηρής απορρίψεως αιτήματος του αιτούντος, της 3.12.2001, περί αναγνωρίσεως του δικαιώματος νόμιμης διαμονής του στη Χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους, κατ΄ επίκληση της διατάξεως του άρθρου 25 της, από 19.6.1990, Συμβάσεως Εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν (κυρωθείσης με το Ν 2514/1997). 3. Επειδή, στο άρθρο 15 του Ν 3068/2002 (Α΄ 274) ορίζονται τα εξής: «1. Στην αρμοδιότητα του τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου υπάγονται οι ακυρωτικές διαφορές, οι οποίες γεννώνται από την προσβολή ατομικών διοικητικών πράξεων που εκδίδονται κατ΄ εφαρμογή της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και αφορούν: α) Άρνηση χορηγήσεως σε αλλοδαπό θεωρήσεως εισόδου στο ελληνικό έδαφος ή άρνηση παρατάσεως της ισχύος της. β) (...) 2. (...). 3. Εξακολουθούν να εκδικάζονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι ακυρωτικές διαφορές που γεννώνται: α) Από την προσβολή πράξεων, αναφερομένων στην είσοδο, έξοδο, κίνηση, διαμονή, εγκατάσταση και απασχόληση στην Ελλάδα αλλοδαπών, οι οποίες εκδίδονται κατ΄ εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου. β)...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.