ΔΠρΑθ 5548/2009 Τμ. 10ο [Απόρριψη χορήγησης άδειας διαμονής και απέλαση συζύγου Ελληνίδας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η χορήγηση άδειας διαμονής στον/ην αλλοδαπό/ή σύζυγο Έλληνα/ίδος είναι υποχρεωτική εκτός αν αποδειχτεί ότι ο γάμος τελέστηκε με σκοπό την καταστρατήγηση του Ν 2910/2001 και θεμελιώνεται από το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να εξασφαλίσουν κοινή με τον/την αλλοδαπό/ή σύζυγό τους διαβίωση στην Ελλάδα. Ο επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος που θα εμπόδιζε τη χορήγηση άδειας διαμονής δεν αιτιολογείται νόμιμα με την επίκληση καταδικαστικής απόφασης για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση για τον/ην αλλοδαπό/ή σύζυγο Έλληνα/ίδας.ΔΠρΑθ 5548/2009 Τμ. 10ο Πρόεδρος: Ά. Μαυρομουστάκη Εισηγήτρια: Ε. Ποδόλη Δικηγόροι: Π. Παπαδάκης, Δικαστικός Αντιπρόσωπος ΝΣΚ, Μ. Κοσσίδα Διατάξεις : άρθρα 5 [παρ. 1], 9 [παρ. 1] και 21 [παρ. 1] Συντ., 45 [παρ. 2] ΠΔ 18/1989, 8, 33 [παρ. 1 και 2], 44 [παρ. 5] Ν 2910/2001 (...) Ζητείται, καθ΄ ερμηνεία του οικείου δικογράφου, η ακύρωση α) της .../11.3.2005 αποφάσεως που υπογράφεται με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αίτημα του αιτούντος, υπηκόου Νιγηρίας, για χορήγηση άδειας παραμονής ως συζύγου Ελληνίδας πολίτη και β) της .../27.5.2005 αποφάσεως του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με την οποία αποφασίστηκε η απέλασή του από την Ελλάδα, καθώς και η...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.