ΔΠρΑθ 576/2009 [Απόρριψη άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Καμία διάταξη του νόμου δεν απαγορεύει τον συνυπολογισμό του ποσού, που ο αιτών προτίθεται να επενδύσει στην αρχική προμήθεια εμπορευμάτων για την επιχείρησή του, στο ύψος της οικονομικοτεχνικής μελέτης που συνυποβάλλεται με την αίτηση άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα. Η μη λήψη υπόψη από τη Διοίκηση κατά την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης νεότερης οικονομικοτεχνικής μελέτης που προσκόμισε ο αιτών, συνιστά πλάνη περί τα πράγματα.Διατάξεις : άρθρα 24 [παρ. 1], 25 Ν 3386/2005 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση ακύρωσης, για την άσκηση της οποίας έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (βλ. τα υπ’ αριθμ. ... ειδικά έντυπα γραμμάτια παραβόλου) και η οποία ασκείται παραδεκτώς, ο αιτών ζητεί την ακύρωση της .../9.1.2007 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής με την οποία απορρίφθηκε αίτημά του για ανανέωση της άδειας διαμονής του για την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας. 2. Επειδή, στο Ν 3386/2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» (ΦΕΚ Α’ 212), όπως ίσχυε κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, ορίζεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο 24 ότι: «1. Επιτρέπεται η είσοδος υπηκόου τρίτης χώρας στη Χώρα, προκειμένου αυτός να ασκήσει ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: α. Διαθέτει επαρκείς πόρους για την άσκηση της δραστηριότητας και...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.