ΔΠρΑθ 17850/2008 [Απόρριψη αίτησης νομιμοποίησης λόγω δικαστικής απέλασης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η αναφερόμενη στο άρθρο 91 παρ. 11 Ν 3386/2005 αυτοδίκαιη άρση της καταχώρησης του αλλοδαπού από τον ΕΚΑΝΑ για λόγους παράνομης εισόδου, εξόδου, εργασίας και διαμονής στη Χώρα, καθώς και συναφείς εκκρεμείς απελάσεις αφορά εξίσου στις διοικητικές και δικαστικές απελάσεις.Διατάξεις : άρθρο 91 [παρ. 11] Ν 3386/2005 [...] 2. Επειδή, στο άρθρο 91 παρ. 11 του Ν 3386/2005 (ΦΕΚ Α’ 212) ορίζονται τα ακόλουθα: «α. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αρμόδιας Περιφέρειας χορηγείται άδεια διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που διέμεναν στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2004 και δεν συντρέχουν στο πρόσωπο τους λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας. ... β. ... στ. Εγγραφή στους καταλόγους ανεπιθυμήτων, αποκλειστικώς για λόγους παράνομης εισόδου, εξόδου, εργασίας και διαμονής στη Χώρα, καθώς και συναφείς εκκρεμείς απελάσεις δεν αποτελούν παρακωλυτικό λόγο για τη χορήγηση της άδειας διαμονής. Υφιστάμενες για την ανωτέρω αιτία εγγραφές στον κατάλογο ανεπιθυμήτων θεωρούνται ότι έχουν, αυτοδικαίως, αρθεί. ...». Όπως συνάγεται από την ανωτέρω διάταξη και δεδομένου ότι σε αυτήν δεν γίνεται καμία διάκριση, απελάσεις και εγγραφές στον ΕΚΑΝΑ που έχουν διαταχθεί δυνάμει είτε διοικητικής είτε δικαστικής απόφασης, αποκλειστικώς για τους προαναφερόμενους λόγους (παράνομη είσοδος κ.λπ.), δεν κωλύουν την χορήγηση της σχετικής άδειας παραμονής. 3. Επειδή, στην προκειμένη περίπτωση, από τα στοιχεία της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.