ΣτΕ ΕΑ 24/2009 [Αναστολή επί απόρριψης αιτήματος ασύλου ανηλίκου]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η άμεση εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης κρίνεται ως το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου αιτούντος άσυλο καθόσον η συνένωση με τη μητέρα του συνάδει με τους σχετικούς με την προστασία της παιδικής ηλικίας κανόνες.Διατάξεις : άρθρα 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 3 [παρ. 5], 8 ΠΔ 61/1999 (...) 3. Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, ο αιτών, ο οποίος γεννήθηκε το 1993 και φέρει, κατά τα αναφερόμενα στο δικόγραφο, το επώνυμο ..., εισήλθε, όπως δήλωσε στην Αστυνομική Αρχή, στη χώρα λάθρα στις 30.4.2006 και υπέβαλε στις 2.5.2006 αίτημα να αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, ισχυριζόμενος ότι, μετά τον θάνατο του πατέρα του το έτος 2005, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ότι η μητέρα του δεν εργάζεται και η αδερφή του είναι μόλις δέκα ετών, και ότι οι συγγενείς του πατέρα του θα επιδιώξουν τη φυλάκισή του με την κατηγορία ότι έκλεβε χρήματα. Η αίτηση απερρίφθη με την απόφαση (...) του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, κατά της οποίας ο αιτών άσκησε την από 4.10.2006 προσφυγή με την οποία επικαλέσθηκε την κακομεταχείριση και εκμετάλλευση, που είχε υποστεί από συγγενή του στο Μπανγκλαντές, και ζήτησε, επικουρικώς, την υπαγωγή του στο καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους του άρθρου 8 του ΠΔ...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.