ΔΠρΑθ 3479/2008 (σε Συμβούλιο) [Αναστολή εκτέλεσης απόφασης απέλασης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου. Η υποβολή αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής κατ’ άρθρο 18 παρ. 4 Ν 3536/2007 χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις δεν αποτελεί ισχυρό τίτλο διαμονής. Ανεξαρτήτως της επικαλούμενης βλάβης δεν μπορεί να χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης καθόσον αυτή θα ισοδυναμούσε με χορήγηση τίτλου παραμονής και δημιουργία νέας πραγματικής κατάστασης κατ’ ανεπίτρεπτη υποκατάσταση της Διοίκησης.Διατάξεις : άρθρα 76 [παρ. 1, περ. β΄ και γ΄] Ν 3386/2005, 18 [παρ. 4] Ν 3536/2007 Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (βλ. το ..., σειράς Α΄, ειδικό έντυπο παραβόλου), ο αιτών επιδιώκει την αναστολή εκτέλεσης της .../13.9.2007 απόφασης, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με την οποία απορρίφθηκε ενδικοφανής προσφυγή αυτού κατά της .../4.9.2007 πράξης απέλασης του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Η αναστολή ζητείται μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της ασκηθείσας, ενώπιον του παρόντος Δικαστηρίου, αιτήσεως ακυρώσεως (ΓΑΚ 34118/2007), η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί. Επειδή, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο αιτών αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη στις 31.8.2007 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αποπειραθείς να ταξιδέψει για Ντίσελντορφ Γερμανίας έχοντας στην κατοχή του και κάνοντας χρήση του ... διαβατηρίου Αλβανίας με στοιχεία άλλου προσώπου. Το εν λόγω διαβατήριο χαρακτηρίσθηκε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.