ΔΠρΑθ 1759/2007 Τμ. 9ο (σε Συμβούλιο) [Εξαίρεση Δικαστή]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Με την αίτηση εξαίρεσης Δικαστή πρέπει να προβάλλονται συγκεκριμένοι πραγματικοί λόγοι που να αφορούν είτε στην ύπαρξη λόγου αποκλεισμού του δικαστή είτε στην ύπαρξη αμφιβολίας ως προς την αντικειμενική άσκηση των καθηκόντων του. Στοιχεία βάσει των οποίων ο Δικαστής πιθανολογεί ότι ο αλλοδαπός δεν είναι ύποπτος φυγής. Η εξέταση μάρτυρα στη διαδικασία των αντιρρήσεων κατά κράτησης έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του Δικαστή και δε δημιουργεί αμφιβολία ως προς την αντικειμενική άσκηση των καθηκόντων του.Διατάξεις : άρθρα 14, 17, 19 ΚΔΔ Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, ο αιτών, ζητεί, παραδεκτώς, την εξαίρεση της Προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών Ελένης Παναγοπούλου, από την εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης που έχει υποβάλει κατά της 1609/28.4.2007 απόφασης της ιδίας ως άνω Προέδρου. Με την τελευταία αυτή απόφαση, απορρίφθηκαν οι από 19.4.2007 αντιρρήσεις -κατά το άρθρο 76 (παρ. 3 και 4) του Ν 3386/2005- του αιτούντος κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Επειδή, στο άρθρο 17 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (Ν 2717/1999 ΦΕΚ Α’ 97) ορίζεται ότι: «1.Οι διάδικοι μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεση του δικαστή για τον οποίο συντρέχει λόγος αποκλεισμού ή στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν συγκεκριμένοι πραγματικοί λόγοι που δικαιολογούν τη δημιουργία αμφιβολίας ως προς την αντικειμενική άσκηση των καθηκόντων του, με έγγραφη αίτηση, που...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.