ΔΠρΘεσ 1059/2008 [Αντιρρήσεις κατά κράτησης ανήλικου αλλοδαπού]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διοικητική πράξη απέλασης και εγγραφής στον ΕΚΑΝΑ ανήλικου αλλοδαπού. Συμβολαιογραφική πράξη με την οποία οι γονείς αναθέτουν την επιμέλεια του ανήλικου σε νομίμως διαμένον στην Ελλάδα ενήλικο τέκνο τους ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Προέδρου, ότι συντηρεί τον ανήλικο οικονομικά. Οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί στην Ελλάδα καθώς και ο μόνιμος και σταθερός τόπος διαμονής του δεν τον καθιστούν ύποπτο φυγής.Διατάξεις : άρθρο 76 [παρ. 3-4] Ν 3386/2005, 243 ΚΔΔ (...) Επειδή, σε βάρος του αντιλέγοντος, υπηκόου Αλβανίας, που γεννήθηκε στις 20.4.1992, εκδόθηκε η προαναφερόμενη απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, με την οποία διατάχθηκε, κατ’ επίκληση των διατάξεων του άρθρου 76 παρ. 1 του Ν 3386/2005 (ΦΕΚ Α’ 212), η απέλαση και προσωρινή κράτηση του, επειδή εκ των εν γένει περιστάσεων κρίθηκε ύποπτος φυγής. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την προσβαλλόμενη απόφαση στις 22.7.2008 και ώρα 22.05 συνελήφθη στην ... Χαλκιδικής, διότι εισήλθε λάθρα, σε άγνωστο χρόνο, από μη ελεγχόμενη συνοριακή διάβαση και παρέμεινε παράνομα στη χώρα. Επειδή, ο αντιλέγων, με τις κρινόμενες έγγραφες αντιρρήσεις του, ζητά να αρθεί η κράτηση του, προβάλλοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Ειδικότερα, ισχυρίζεται ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα, όπου ζει νόμιμα ο μεγαλύτερος αδελφός του, διότι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.