ΑΠ 1051/2009 Τμ. ΣΤ’ [Ψευδής βεβαίωση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γραφείο εξυπηρέτησης αλλοδαπών που παρείχε υπηρεσίες σχετικά με την έκδοση και ανανέωση άδειας διαμονής και εργασίας. Υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων των άρθρων 242 και 46 παρ. 1α ΠΚ. Δημόσιοι υπάλληλοι βεβαίωναν εν γνώσει και με τη θέλησή τους ψευδή γεγονότα που είχαν έννομες συνέπειες. Δήλωση και δικαιούχοι παράστασης πολιτικής αγωγής. Στη δήλωση του εκπροσώπου του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ, όταν το τελευταίο παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων, δεν είναι αναγκαίο να εξειδικεύεται η βλάβη, γιατί αυτή αναφέρεται στον αντίκτυπο του κύρους, της πίστης και της φήμης του. Από τη διάταξη του άρθρου 38 Ν 3528/2007 προκύπτει δικαίωμα του Δημοσίου ή του νομικού προσώπου να ζητήσει την αποκατάσταση της αποθετικής του ζημίας. Αν η αξίωση είχε παραγραφεί και δεν υποβλήθηκε σχετική ένσταση κατά της παραστάσεως πολιτικής αγωγής, δεν επέρχεται ακυρότητα που να συνεπάγεται την αναίρεση. Δεν επέρχεται ακυρότητα όταν το έγγραφο που δεν αναγνώσθηκε στο ακροατήριο αποτελεί το σώμα του εγκλήματος. Έννοια εσφαλμένης ερμηνείας και εσφαλμένης εφαρμογής διατάξεως. Περίπτωση εσφαλμένης εφαρμογής ουσιαστικής ποινικής διατάξεως υπάρχει και όταν η παραβίασή της γίνεται εκ πλαγίου, πράγμα που συμβαίνει όταν στο πόρισμα της αποφάσεως, που περιλαμβάνεται στο συνδυασμό του σκεπτικού προς το διατακτικό της και ανάγεται στα στοιχεία και την ταυτότητα του οικείου εγκλήματος, έχουν εμφιλοχωρήσει ασάφειες, αντιφάσεις ή λογικά κενά, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτος ο έλεγχος από τον Άρειο Πάγο για την ορθή ή όχι εφαρμογή του νόμου, οπότε η απόφαση στερείται νόμιμης βάσεως.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.